Legenda Reala obujala spomine na Dončićev “vzlet” v Beogradu

Evroliga 20. Maj 202220:52 > 20:54 0 komentarjev
Foto: Euroleague Basketball

Če ima Real Madrid v Beogradu na zaključnem turnirju Evrolige najmanjšo podporo navijačev, to ne velja za število španskih novinarjev, ki jih je pripotovalo v srbsko prestolnico, saj so prav slednji v večini. Ob današnjem medijskem terminu pred velikim sobotnim finalom, ki si ga ob 19. uri oglejte na Sportklubu 1, so bili tako galaktiki seveda zelo oblegani, odgovarjali pa so tudi na vprašanja o Luki Dončiću.

Že ob 12. uri je bil v petek v Beogradu čas za novinarsko konferenco obeh finalistov, ki je dodobra napolnil posebno dvorano, ki je ob Areni Štark namenjena medijskim aktivnostim. Anadolu Efes in Real Madrid sta pred pokal, ki je krasil mizo, poslala oba trenerja Ergina Atamana in Pabla Lasa ter igralca Vasilija Micića in Guerschona Yabusela.

Novinarska konferenca pred finalom Evrolige. Foto: Sportklub

Popoldne so bili nato na vrsti delno odprti treningi, ki so jih moštva začela po dvajset minutnem “sprehodu” skozi mešano cono, kjer so bili na voljo za pogovore pred finalnim obračunom. Prva sta bila na vrsti oba četrtkova poraženca Olympiacos in Barcelona, nato oba zmagovalca, ki se bosta v soboto udarila za naslov.

Kot zadnji so bili ob 18.55 na vrsti košarkarji belega baleta, najtrofejnejšega kluba v Evropi. Služba za odnose z mediji je pridno skrbela, da kateri od košarkarjev ni ušel mimo novinarjev in jih delegirala za vsak naslednji pogovor.

Ugodili so tudi naši prošnji, potem ko se v Sloveniji priljubljeni Anthony Randolph ni pojavil pred mediji in ga je predstavnik kluba pripeljal iz dvorane, kamor je smuknil mimo mešane cone. Pogovor s “Tončkom”, članom zlate reprezentance iz Carigrada pred petimi leti, si boste lahko na naši strani prebrali v naslednjih dneh.

Zatišje pred viharjem v mešani coni. Foto: Sportklub
Foto: Sportklub
Rudy Fernandez. Foto: Sportklub
Obutev Rudyja Fernandeza. Foto: Sportklub
Pablo Laso, trener Reala. Foto: Sportklub
Foto: Sportklub
Foto: Sportklub
Foto: Sportklub

Spomin na Dončićevo leto 2018

Občasno že skoraj nadležna in ponavljajoča se vprašanja slovenskih novinarjev o Luki Dončiću niti niso bila potrebna. Za njih so poskrbeli kar španski novinarji. O Dončiću je tako spregovorila klubska legenda Rudy Fernandez, ki je član Reala vse od leta 2012 in je torej iz slačilnice belega baleta pospremil “izstrelitev” slovenskega supertalenta visoko med zvezde.

Rudy je dvakratni prvak Evrolige, drugi naslov je leta 2018 osvojil tudi po veliki zaslugi zdajšnjega motorja ekipe Dallas Mavericks v ligi NBA in to prav v dvorani Štark v Beogradu. “To je bil moj drugi naslov, ko sem lahko zelo užival s svojo družino. Že pred časom sem govoril, da bo Luka nekoč zvezda svetovnega formata. To so lepi spomini,” je dejal danes 37-letni veteran, ki se je po pogovoru odpravil na parket največje srbske dvorane in pričel s treningom.

Luka tudi po selitvi čez lužo s kraljevim klubom ohranja močno vez. Pogleda si večino njihovih tekem, kar pogosto deli tudi s sledilci na družbenih omrežjih, medtem ko ogromno trenutnih članov belega baleta ob velikih dosežkih našega košarkarskega asa prav tako pogosto objavlja zapise v njegovo podporo.

Trening Reala v Štark Areni:

Pred Sportklubom se je pojavil tudi Yabusele. “Pripravljen sem, to je vendarle finale Evrolige. Vznemirjen sem in komaj čakam, da se začne in doživim vse skupaj ter najdemo način, kako premagati branilca naslova,” je dejal nekdanji član Boston Celtics.

Medtem je za njim norčije zganjal odlično razpoloženi Vincent Poirier. Visoki Francoz je nato trening pričel z odbijanjem žoge z glavo, kar mu je, to je potrebno poudariti, šlo odlično od rok, oziroma glave.

Vincent Poirier, foto: Euroleague Basketball

Kmalu zatem je Pablo Laso zaprl trening za medije in se posvetil delu. Tako nekako je bil torej videti dan pred finalom v taboru desetkratnih prvakov. Košarkarji Reala so se zdeli precej mirni, za favorite jih je označil tudi Matjaž Smodiš, ki je bil v petek prav tako v Štark Areni. Pogovor z najuspešnejšim Slovencem v zgodovini Evrolige in njegove razloge za izbor Madridčanov si na naši strani preberite v soboto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!