Partizan nemočen proti Cedeviti Olimpiji

Liga ABA 26. Okt 201919:24 > 19:26
Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Slovenski predstavniki nadaljujejo z odličnimi predstavami v Ligi ABA. Cedevita Olimpija je v 4. krogu vpisala še četrto zmago, potem ko je odpravila Partizan s 85:69, Primorska se je proti Mornarju (101:83) veselila tretje zmage. Budućnost v Moraći proti Krki slavila z 80:60.

Cedevita Olimpija je v Evropskem pokalu še brez zmage, zato pa toliko bolj uspešno nastopa v regionalni konkurenci, kjer je tudi po obisku Partizana obdržala 100 odstotni izkupiček.

Ljubljančani so bili v prednosti večji del srečanja, večino dela pa so opravili v zadnji četrtini. Marko Simonović je osem minut pred koncem s trojko prednost povišal na štiri točke, kmalu še enkrat uspešno zadel izza črte, gledalce v Stožicah pa je na noge dokončno spravil Maik Zirbes z zabijanjem za 10 točk prednosti s 75:65.

V zaključku je svoje po ukradeni žogi Eda Murića dodal še Codi Miller McIntyre, dvakrat zapored je bil uspešen še Zirbes in jasno je bilo, da bo zmaga ostala v Ljubljani.

Pri Olimpiji sta bila s 15 točkami najbolj učinkovita Mille McInteyre in Simonović, eno manj je dodal Andrija Stipanović, medtem ko je bil pri gostih iz Beograda, ki so po Primorski doživeli še drugi letošnji poraz, najbolj razpoložen Nemanja Gordić s 13 točkami.

Nove zmage so se veselili tudi pri Primorski, ki je po uvodnem porazu še tretjič zapored slavila. Koprčani so tokrat s 101:83 odpravili Mornar. Zasedba Jurice Golemca je večino dela opravila v tretji četrtini, ki jo je dobila z 28:17, v zaključku pa še stopila na plin in poskrbela za novo slavje v Bonifiki.

Lance Harris je bil z 22 točkami prvi strelec srečanja, Žan Mark Šiško je ob 16 točkah zbral tudi 11 podaj, pri gostih je z 19 točkami prednjačil Pullen. 

Po dveh zaporednih zmagah je Krka verjela, da lahko pride do prve zmage v Podgorici po letu 2002, vendar so se na koncu znova veselili igralci Budućnosti. Črnogorski prvaki so slavili z 80:60. Pri domačih sta bila najbolj razpoložena Božić in Cobbs s 14 oziroma 13 točkami, medtem ko je bil pri ekipi iz Novega mesta z 12 točkami najbolj razpoložen Ivan Ramljak.