Opravičilo kapetana potopljene ljubljanske barke

Košarka 22. Apr 202410:41 1 komentar
Cedevita Olimpija, Jaka Blažič
Foto: Aleš Fevžer

Po novi boleči zaušnici Cedeviti Olimpiji, ki je po evropskem pokalu neslavno končala tudi v ligi ABA, se je navijačem za porazno sezono opravičil kapetan kluba Jaka Blažič.

Ljubljančane so na dveh tekmah, ki naj bi jim šteli za reševanje sezone in zato motivacija ter energetska raven ne bi smela biti vprašljivi, nadigrali 20-letni Nikola Đurišić, 22-letni Stefan Miljenović, 19-letni Andrija Jelavić in 25-letni Uroš Plavšić. Slednji je celo z naskokom najstarejši član beograjske valilnice talentov. Mega je v 80 minutah igre zmajem nasula 204 točke in jih porazila za 35 točk. Slovenski prvaki so bili na obeh dvobojih povsem brez možnosti.

“Podobna tekma kot prva v Beogradu. Bili smo zraven prvi polčas, nato pa v drugem razpad sistema,” od dejstev ni bežal Jaka Blažič, ki je v nedeljo vpisal 10 točk. Ob tem je iz igre zadel le štiri od 15 metov in zgrešil vseh devet poizkusov za tri točke. Pred četrtfinalom lige ABA je govoril o tekmi za življenje, ki bi osmislila letošnjo sezono, a so slovenski prvaki s pristopom povsem razočarali.

Opravičilo kapetana

“Opravičil bi se vsem navijačem Cedevite Olimpije za vse predstave, ki smo jih pokazali letos v ligi ABA in EuroCupu. Te niso na ravni, ki smo jo vsi pričakovali in želeli. To je eno opravičilo od mene.”

Jaka Blažič
Foto: Aleš Fevžer

Veliko dela za vodstvo kluba

V letošnji sezoni Cedevite Olimpije je težko iskati svetle točke. Nastope v evropskem pokalu so zmaji sklenili z le eno zmago na 18 tekmah in še drugič zapored zasedli dno skupine. V ligi ABA so sezono končali z osmimi porazi na zadnjih 10 dvobojih. Predvsem v ključnih trenutkih so slovenski prvaki povsem pogrnili.

“Zelo turbulentna sezona. Že od samega začetka stvari niso bile postavljene tako, kot smo si vsi želeli. To se vleče še danes. Veliko rotacij in poškodb. Lahko bi marsikaj naštel, a gre za precej kompleksno zadevo, ki bi jo težko v eni izjavi obrazložili,” je razmišljal razočarani veteran v vrstah največjega slovenskega kluba, ki v zadnjem obdobju razprodaja ugled: “Vodilni možje kluba bodo imeli po sezoni čas, da dobro razmislijo in v dobro Olimpije gledajo naprej.”

V končnici sezone 2023/24, ko zdaj Ljubljančanom ostaja le še državno prvenstvo, je težko pričakovati velik preobrat. “Sezone še ni konec, zagotovo je pa v tem trenutku težko. Vseeno je to neka čast, da osvojiš državno prvenstvo. Od Olimpije se to pričakuje. Spet je od naših glav odvisno, kakšen bo pristop in kako bomo odigrali do konca,” je sklenil Blažič. Tudi nova zvezdica, že rekordna 21. v klubski zgodovini, sicer ne bi zakrpala velikih ran.

Cedevita Olimpija se v slovensko prvenstvo vključi šele v končnici, kamor avtomatsko vstopi kot prvi nosilec, a brez prednosti domačega parketa. Izločilni boji se bodo s četrtfinalom začeli maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje