Je bila Barcelona oškodovana? Katalonci penasti od jeze

La liga 22. Apr 20249:55 2 komentarja
Foto: Profimedia

Real Madrid je po nedeljski prvenstveni zmagi proti Barceloni (3:2) še korak bližje osvojitvi novega naslova španskega prvaka. A tekma ni minila brez incidentov, za kar je v prvi vrsti kriv predvsem glavni sodnik Cesar Soto Grado.

Barcelona je na tekmi kar dvakrat vodila, a po zadetku Juda Bellinghama v 92. minuti svojemu največjemu tekmecu, ki ima sedaj na vrhu kar enajst točk prednosti, še tretjič zapored priznala premoč.

A dvoboj bi se lahko razpletel povsem drugače, so prepričani Katalonci, ki po tekmi niso skrivali jeze nad odločitvami glavnega sodnika Cesarja Sote Grada. Kri jim je zavrela predvsem v 27. minuti, ko je vratar Reala Andrij Lunin po strelu Lamina Yamala žogo izbil z golove črte. Pri Barceloni so bili prepričani, da je žoga črto prečkala s celotnim obsegom, vendar zadetek po ogledu posnetka VAR ni obveljal.

“Vsi smo videli predstavo sodnika. Lahko me kaznujejo, a posnetki so vsem na ogled. Bili smo boljši od Reala in zaslužili smo si vse tri točke,” je bil besen trener Barcelone Xavi Hernandez, ogorčena pa ni mogel skriti niti gostujoči vratar Marc Andre ter Stegen, ki ga je zmotilo predvsem dejstvo, da se v španski ligi še vedno ne uporablja tehnologije golove črte.

“Zaradi odsotnosti tehnologije sem brez besed. Da ne uspejo najti pravega kota, da bi situacijo dejansko preverili … To je sramota za nogomet. Vse ostale lige to imajo. Na svetu je veliko denarja, a očitno ne za stvari, ki so pomembne. To je sramotno. A v celoti gledano, se je tekma odvijala v našo korist, na koncu pa nismo storili dovolj, da bi vzeli vse tri točke,” je dejal Nemec.

Španski mediji sicer pišejo, da so o uvedbi tehnologije v španskem prvenstvu razmišljali že pred leti, a prišli do zaključka, da naložba v višini okoli štirih milijonov evrov, glede na dejansko pogostost uporabe, ne bi bila smotrna.

“Nimamo tehnologije, ki bi dala odgovor na to vprašanje, a zdi se, da je žoga v celoti prečkala golovo črto in da je zadetek veljaven. A če sodniki niso prepričani, da je zadetek padel, potem je njihova odločitev pravilna,” pa je najspornejši trenutek derbija na Santiagu Bernabeuu pokomentiral strokovnjak za sojenje pri športnem dnevniku Marca, Alfonso Perez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje