Vujačić se seli v Črno goro

Košarka 23. Jun 202212:44 > 12:48 0 komentarjev
Petar Vujačić, foto: Uroš Skaza.

Petar Vujačić je Rogaško Slatino, kjer je igral zadnji dve sezoni, zamenjal za črnogorski Mornar iz Bara. Tako bo v novi sezoni nastopal tudi v prvi jadranski ligi ABA.

Prihod 22-letnega slovenskega branilca je Mornar že uradno potrdil. V minuli sezoni je za Rogaško v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal 16,7 točke in 2,7 asistence na tekmo. Medtem ko je bil v ligi ABA 2 še nekoliko uspešnejši, s povprečjem 18,6 točke in 3,6 asistence.

Letos je Petar Vujačić v intervjuju za Sportklub izrazil dolgoročno željo, da se enkrat preizkusi tudi v elitni Evroligi, prav tako pa si želi obleci tudi dres slovenske reprezentance. V pogovoru je spregovoril tudi o polbratu Saši Vujačiću, dvakratnem prvaku lige NBA z Los Angeles Lakers.

Črnogorski klub je še sporočil, da je Vujačić z njimi podpisal triletno pogodbo. Prvemu strelcu Rogaške je po prestopu čestital tudi dolgoletni glavni trener Damjan Novaković in pod objavo kluba zapisal “Bravo, zasluženo.”

Omeniti velja tudi, da se klub, kjer člansko moštvo z roba igrišča že pet let vodi Mihailo Pavićević, zanima še za enega košarkarja iz slovenske lige, ameriškega branilca Cedevita Olimpije Jacoba Pullna, ki mu je v Ljubljani potekla pogodba.

Mornar je v minuli sezoni lige ABA zasedel 9. mesto, vpisal je 10 zmag in 16 porazov. V črnogorskem prvenstvu pa je še tretjič zapored izgubil v finalu, vsakič je bila za njih usodna Budućnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!