Prevetrena Cedevita Olimpija: Začenjamo na točki nič

Košarka 21. Jun 202213:30 > 14:27 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Krilni center Jan Kosi ostaja edini novinec v taboru Cedevite Olimpije, ki ima trenutno na svojem seznamu resda osem igralcev, a še nobenega klasičnega nosilca. Prihodnji tedni tako prinašajo odgovor o morebitnih novih pogodbah za del staroselcev in novincih, med katerimi se omenjajo tudi Lovro Gnjidić, Petar Popović, Roko Prkačin in Karlo Matković.

“Delamo. V kratkem bomo lahko povedali kaj več. Že zdaj pa lahko rečem, da bomo imeli konkurenčno ekipo, ki jo bodo krasile podobne značilnosti kot v nedavno končani sezoni. Res pa je, da je treba letos pokazati malce več potrpežljivosti. Ekipo oziroma mozaik moramo namreč sestaviti od točke nič,” tri tedne po koncu sezone, v kateri je Cedevita Olimpija osvojila dvojno domačo krono in zaigrala v končnicah lige ABA in EuroCupu, pripoveduje športni direktor Sani Bečirović.

O imenih sicer ni želel govoriti. Vseeno pa je marsikaj že jasno. Tudi to, o čemer smo pisali že pred koncem sezone, torej slovo dosedanjega kapetana Jake Blažiča. Zanj so se bili v Stožicah pripravljeni boriti, a ko je prišla finančno krepko močnejša ponudba iz Turčije, so ostali brez moči. Poleg slovenskega reprezentanta zanesljivo odhajajo tudi Zach Auguste, Jacob Pullen in Melvin Ejim. Brez pogodbe so kot domači igralci še Edo Murić, Alen Omić, Zoran Dragić, a se nameravajo zanje slovenski prvaki pošteno potruditi. Velika želja ostaja tudi Yogi Ferrell, ki je pustil odličen vtis in z zadnjima dvema pravzaprav preporodil ekipo.

Jaka Blažič in Zach Auguste se poslavljata od Stožic. Foto: Aleš Fevžer

“Trudimo se, da bi z jedrom v prihodnjih dveh tednih našli skupen jezik,” pravi Bečirović in ob tem ne skriva ovir. “Res je, da ni več ruskega trga, a pojavljajo se nova okolja z močnimi finančnimi zaledji. Natančneje, v Italiji so se pojavili trije klubi, ki so znatno povečali svoje proračune. Konkretno, bili smo blizu dogovora z enim košarkarjem, ki pa je nato pristal v Italiji. Z znatno večjo plačo,” pravi, a vztraja, da želi jedro z domačimi igralci. “Ko pa govorimo o domačih, imamo v mislih vse igralce s področje nekdanje Jugoslavije. Če tam ne dobimo želenega, iščemo po drugih državah. Za stopničko več,” je še pristavil.

Javna skrivnost je, da v zmajevem gnezdu spremljajo dogajanje pri Ciboni, pri kateri zdaj rešilno bilko predstavlja iniciativa Aca Petrovića. Hrvaški viri vedo povedati, da je Lovro Gnjidić že na ljubljanskem pragu. Na seznamu želja naj bi bil tudi Roko Prkačin. Iz Črne gore medtem prihajajo namigi, da so pri Olimpiji pokazali resno zanimanje tudi za dolgoletnega člana podgoriške Budućnosti Petra Popovića. Med imeni, ki so že lep čas povezana z Ljubljančani, je stalnica tudi 21-letni hrvaški center Karlo Marković. V nedavno končani sezoni se je kalil pri Megi, zdaj pa čaka na nabor lige NBA. Če bo izbran v drugem krogu ali pa bo ostal brez snubca, ga lahko pričakujemo v dresu Olimpije. Pri slednji medtem načrtujejo tudi obisk poletne lige NBA, kjer želijo preveriti, kaj ponuja ameriško zaledje.

In kdo vse je trenutno na seznamu igralcev Cedevite Olimpije? Poleg novinca iz Krke Jana Kosija so to Dan Duščak, Žiga Daneu, Luka Ščuka, Blaž Habot in Marko Radovanović ter doslej posojena igralca Saša Ciani in Rok Radović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!