50 točk? Ni problema: Dončić sprejel Popovichev izziv

Košarka 1. Jan 202310:02 1 komentar
Gregg Popovich in Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Luka Dončić se ne ustavlja. Na zadnji Dallasovi tekmi leta 2022 je proti San Antoniu dosegel kar 51 točk. S tem je na najboljši način odgovoril legendarnemu trenerju Spursov Greggu Popovichu.

Gregg Popovich je za Dončića našel le izbrane besede. “Včasih v življenju se zgodijo trenutki, ko si lahko rečeš le: ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Dončićevih 60 točk proti New Yorku je en izmed takšnih trenutkov,” je dejal legendarni trener. Ob tem pa je v šali povedal, da bodo Dončića njegovi varovanci ohladili in mu preprečili doseči 50 točk.

Luka ga očitno ni poslušal: nasul jih je 51 in poskrbel za šesto zaporedno zmago svoje ekipe. Po novi izjemni predstavi 23-letnika bi Popovich najraje “pobegnil” slovenskemu reprezentantu.

“Je čudovit košarkar. Ima visok košarkarski IQ in neverjetne sposobnosti na parketu. Je poseben, zelo poseben košarkar,” je še dejal Popovich.

Luka je po tekmi dejal: “Seveda sem videl komentar, a jaz želim le zmagati.” Ob tem pa je dodal: “A doseči 50 točk seveda ni slabo.”

Dončić je na zadnjih petih tekmah v povprečju dosegal po 45 točk, 11 skokov in 10 asistenc na tekmo. V zadnjih osmih dneh je še tretjič dosegel več kot 50 točk. Pred tem mu je v karieri v ligi NBA to uspelo enkrat. Dallas je povzpel na četrto mesto na lestvici zahodne konference.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje