ESPN: Harden zavrnil sanjsko pogodbo, želi v Brooklyn

Liga NBA 17. Nov 20208:00 > 8:08
Mike Ehrmann/Getty Images

Houston je svojemu prvemu zvezdniku Jamesu Hardnu ponudil kar 50 milijonov dolarjev letne plače, a je košarkar zavrnil podpis nove pogodbe, saj si po poročanju ESPN-a močno želi prestopiti k Brooklynu.

Po pisanju ameriških medijev so predstavniki brade že kontaktirali vodstvo Houstona in sporočili, da si želi njihov klient prestopiti drugam. Houston je odgovoril s sanjsko pogodbo, ki pa ni omehčala Hardna.

Povezano

Rakete so Hardnu ponudile maksimalno pogodbo pod trenutnimi pogoji. Košarkar bi tako v naslednjih dveh letih zaslužil kar 103 milijone dolarjev, skupno pa bi v treh letih zaslužil kar 133 milijonov dolarjev.

Medtem se je ob Brooklynu omenjal tudi prestop k Philadelpii, a je to možnost ovrgel kar košarkar sam, saj želi želi v Brooklynu znova združiti moči z nekdanjim MVP-jem lige Kevinom Durantom.

Zanimivo bo videti, kako bo Brooklyn izpeljal posel, saj je jasno, da bo Houston za prvega zvezdnika ekipe, ki je pod pogodbo zahteval izredno veliko.

Harden v Ligi NBA igra od leta 2009 naprej, od leta 2012 naprej pa je nesporno prvo ime Houstona. MVP lige je bil leta 2018, od leta 2013 naprej pa vsako leto zaigral tudi na tekmi All-Stars. V zadnji sezoni je bil z več kot 30 točkami na tekmi prvi strelec rednega dela sezone.

Ob vseh omenjenih uspehih so pri Houstonu v zadnjih sezonah manjkale zmage v končnici. Harden v dresou Houstona ni niti enkrat zaigral v finalu Lige NBA, v zadnji sezoni pa je Rakete v končnici izločil Los Angeles Lakers.