Dončić, Dragić in Čančar dobili urnik za novo sezono!

Liga NBA 18. Nov 202011:29 > 11:36
Dallas Mavericks, Twitter

Vodstvo Lige NBA je razkrilo podrobnosti načrta za sezono 2020/21, ki se bo začela 22. decembra. Moštva bodo v rednem delu sezone odigrala po 72 tekem in ne 82, kot je bilo običajno v preteklih letih.

Prilagoditev urnika je bila zaradi poletnega dela sezone 2019/2020 nujna. S tem bodo lahko poleti na olimpijskih igrah v Tokiu nastopili tudi igralci iz Lige NBA.

Vodstvo lige je razkrilo tudi novost pri sistemu uvrščanja v končnico. Gre za dodatne dvoboje med ekipami, ki so na repu mest za končnico, ter tistimi, ki so tik za njimi. Po novem bodo v vsaki od konferenci moštva na mestih sedem, osem, devet in deset igrala mini turnir, po katerem bosta znana zadnja udeleženca izločilnega dela sezone.

Takšno rešitev smo lahko pospremili že v zadnji sezoni, ki se je zaradi pandemije koronavirusa končala v mehurčku v Orlandu. Klubi so bili z njo zadovoljni.

Povezano

V novi sezoni bo sedma ekipa v konferenci igrala domačo tekmo z osmouvrščenim in si zagotovila status sedmega nosilca v končnici, poraženec pa bo imel še eno možnost: igral bo dodatno tekmo z zmagovalcem obračuna med deveto in deseto ekipo. Zmagovalec tega dvoboja pa bo nato zadnji udeleženec končnice iz posamezne konference.

Natančen urnik nove sezone bodo v NBA razkrili postopoma. Najprej bodo predstaviti program tekem v prvi polovici sezone, to pa se bo zgodilo med pripravljalnimi kampi ekip na novo sezono.

V načrtu je, da se končnica začne 22. maja, zadnja možna tekma finalne serije pa je predvidena za 22. julij. Premor za tekmo All-Stars je načrtovan med 5. in 10. marcem.