Thomas: Ne bojimo se Cavsov, to ni Space Jam

Liga NBA 19. Maj 20174:17 > 4:18
Rob Carr/Getty Images

Organizator igre Boston Celticsov Isaiah Thomas je na zanimiv način napovedal drugo tekmo konferenčnega finala lige NBA proti Cleveland Cavaliersom. Thomas je za aktualne prvake dejal, da niso pošasti in se jih zato ne boji.

Celticsi so redni del sezone zaključili na prvem mestu Vzhoda in si tako priborili prednost domačega terena.

Vseeno to ni zmotilo Clevelanda, ki je v sredo v Bostonu zmagal z rezultatom 117:104 in tako povedel v seriji.

Kljub dejstvu, da Celticsi v sredo praktično niso imeli možnosti za zmago, Isaiah Thomas trdi, da skupaj s soigralci še niso obupali.

“Verjamem v te fante. Ne bojimo se Clevelanda. Oni niso pošasti in to ni “Space Jam” je dejal Thomas in se uprl na film z leta 1999, v katerem se je Michael Jordan z animiranimi junaki boril proti pošastim. “Prav tako so ljudje kot mi. Zgodilo se je, da so na prvi tekmi igrali bolje od nas, zato moramo mi zaščiti domači parket in dobiti drugo tekmo.”

Zvezdnik Bostona je opozoril, da ne sme nihče v ekipi zagnati panike in da si ne želi, da bi njegova ekipa predstavljala le manjšo oviro Clevelandu na poti do ponovnega naslova. 

“Nismo zadovoljni le s konferenčnim finalom. Želimo zmagati v tej seriji in poskušamo to tudi storti. Naša želja je, da vsem na svetu dokažemo, da smo prava ekipa in ena boljših v ligi NBA, zato bomo dali vse od sebe, čeprav nas vsi odpisujejo. To ni nič novega za nas,” je povedal Thomas.

Druga tekma serije se bo igrala ponoči iz petka na soboto ob 2.30 s prenosom na Sportklubu 1.