SK1 ob 2:00 – LeBron vprašljiv za začetek sezone

Liga NBA 17. Okt 201713:29 > 13:35
Jason Miller/Getty Images

V noči iz torka na sredo se pričenja nova sezona lige NBA, ki jo bomo podrobno spremljali tudi na programih Sportkluba. Na prvi tekmi se bosta pomerila vzhodnokonferenčna rivala, Cleveland in Boston.

Nova sezona lige NBA je oddaljena le nekaj ur, odrpla jo bosta Cleveland in Boston, ekipi, ki sta letos poleti poskrbeli za eno izmed najodmevnejših menjav v zadnjih letih. Kyrie Irving je dobil izpolnjeno željo in šel iz sence LeBrona Jamesa, ta pa bo skušal svojo ekipo še enkrat več popeljati do konca.

Boston se je poleti močno okrepil, je pa res, da so zamenjali skoraj vse košarkarje v ekipi, kar pomeni, da na začetku sezone še niso uigrani, tisto pravo igro bomo bržčas videli šele po novem koledarskem letu.

LeBron James na drugi strani nima sreče pred začetkom sezone, saj si je na pripravljalnih tekmah in treningih že dvakrat zvil isti gleženj, pred prvo tekmo pa ni stoodstoten: “Oddelal je morda četrtino treninga. Tekel je, delal v telovadnici, a ne vem, če bo to dovolj za nastop. Pred tekmo bomo videli, v kakšnem stanju je,” pravi trener Clevelanda Tyronn Lue.

James pa je mnenja, da se je pred tekmo z Bostonom ustvarila prevelika umetna napetost, istega mnenja je Lou: “To je samo še ena tekma. Vsi komaj čakamo začetek sezone in vsi želijo videti ti dve moštvi v akciji. Pripravljeni smo vsi, a prosim, ne pretiravajmo, to je le še ena tekma,”