Porzingis končal s sezono!

Liga NBA 7. Feb 20182:51 > 5:29
Christian Petersen/Getty Images

Latvijski center moštva New York Knicks Kristaps Porzingis je na tekmi proti Milwaukeeju ponoči strgal sprednje kolenske vezi, so potrdili v moštvu. To pomeni, da je Porzingis zaključil s sezono.

Kristaps Porzingis se je poškodoval, ko je zabijal preko Giannisa Antetokonmpa in čudno pristal na svojo levo nogo pri doskoku. Še medtem, ko je ležal na tleh se je držal za ta del telesa, tako da je bilo jasno, da poškodba ni nedolžna. 

Latvisjki košarkar je šele s pomočjo zapustil parket Madison Square Gardna in odšel najprej v slačilnico, potem pa na podrobnejše raziskave, ki so potrdile, da gre za strgane kolenske vezi. 

Ko je Porzingis med tekmo odšel v slačilnico, sta svoji mesti na tribunah zapustila tudi prvi človek Knicksov Steve Mills in generalni direktor Scott Perry. Zaradi poškodbe je Porzingis že končal s sezono, za takšne poškodbe pa dobro pripravljen športnik potrebuje med 6 in 9 mesecev, kar pomeni, da ga morda tudi na začetku naslednje sezone, ki se začne oktobra, še ne bomo videli.