Spremembe pri Clevelandu: Thomas v LA, Wade v Miami

Liga NBA 8. Feb 201818:31 > 18:42
Jason Miller/Getty Images

V Ligi NBA je danes zelo pestro, saj se ob 21.00 končuje prestopni rok. Svoje karte je močno premešal Cleveland, od katerega se poslavljata Isaiah Thomas in Dwyane Wade.

Cleveland, ki je v letošnji sezoni v slabi formi, je bil ob slabem vzdušju v garderobi prisiljen v menjave. Od Cavaliersov se hitro poslavlja Isaiah Thomas, ki je imel lani sanjsko sezono pri Bostonu, zdaj pa bo svojo kariero pri Los Angeles Lakersih. Iz mesta angelov se v Cleveland selita Jordan Clarkson in Larry Nance.

Thomas je zaradi poškodbe kolka za Cleveland odigral le 15 tekem, pri lanskih finalistih pa se ni ujel z LeBronom Jamesom. Ker bi bil po sezoni prost igralec, je bila menjava logična izbira. Ob Thomasu se je od Clevelanda poslovil še 34 letni Channing Frye, ki se mu je prav tako iztekala pogodba.

V Miami se vrača Dwyane Wade, ki je bil v ekipi Gorana Dragića prava ikona med letoma 2003 in 2016. 36-letni superzvezdnik je z Miamijem osvojil tri šampionske prstane, Vročica pa je zanj prepustila izbor v drugem krogu nabora.

Cleveland je v menjavi izgubil še Jaeja Crowderja in Derricka Rosa, ki odhajata v Utah, v Cleveland pa prihajata Rodney Hood in George Hill. V Sacramento se iz Utaha seli Joe Johnson. Cavalierse zapušča tudi Iman Shumpert, ki bo odslej igral za Sacramento.

Do menjave je prišlo, ker si vodstvo Clevelanda prizadeva pomladiti ekipo. Lastnik Dan Gilbert je s predstavami v zadnjih dveh mesecih močno razočaran, njegova nova upa pa sta tako postala Clarkson in krilni center Nance. Clarkson ima za seboj najboljšo sezono v karieri, Nance pa je navdušil z zabijanji in bo nastopil tudi na letošnjem All Stars tekmovanju v zabijanju.

Svoje načrte ob menjavi imajo tudi Lakersi, ki so dobili izbor v prvem krogu letošnjega nabora. Magic Johnson si močno želi sprostiti denar za plače, kar mu bo s Fryejem in Thomasom uspelo. Prva poletna želja je Paul George.

Miami je ob vrnitvi Wada poskrbel še z menjavo z Atlanto in tako odgovoril na pet zaporednih porazov. V Atlanto odhaja Okaro White, na Florido pa prihaja Luke Babbitt.