Harden: Vsak dan razmišljam o finalu lige NBA

Liga NBA 3. Avg 20188:58 > 8:58
Ronald Martinez / Staff

Najboljši košarkar Houstona v zadnjih sezonah James Harden je preričan, da bodo Rakete, navzlic vseh spremembam v klubu, tudi v naslednji sezoni med najboljšimi moštvi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Moštvo Houston Rockets so se v minuli sezoni v končnico na zahodu uvrstili kot najboljša ekipa po rednem delu tekmovanja, a so v finalu zahodne konference izgubili proti kasnejšim prvakom – Golden State Warriorsom.

“Vsak dan pomislim na finale, ali pa vsaj na šesto in sedmo tekmo,” je priznal prvi zvednik James Harden

V prejšnji sezoni je Houston v rednem delu dosegel 65 zmag in le 17 porazov, Harden pa je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige.

“Ko se ozrete v preteklost se lahko spominjate, kako so nekateri poudarjali da midva s Chrisom Paulom ne moreva igrati skupaj. Kasneje smo bili najboljši v ligi. Seveda lahko pogledate našo ekipo in vidite, da je letos v klub prišlo veliko novih košarkarjev, a na koncu se bo vse videlo na igrišču. Imamo vodje v slačilnici in odlične trenerje, ki bodo poskrbeli za vse,” je dodal Harden.

Zanimivo je tudi to, da je Harden v finalni seriji zahodne konference postavil negativen rekord v zgodovini končnice, potem ko je zgrešil kar 59 metov za tri točke v seriji, kar je 11 več od njegovega predhodnika. Navzlic njegovi nemirni roki pa je Houston vseeno izsilil sedmo tekmo.