Klay: Želim biti najboljši obrambni igralec

Liga NBA 5. Okt 201810:09 > 10:10
Ezra Shaw, Getty Images

Visoki branilec in odličen strelec moštva Golden State Warriors Klay Thompson je izrazil željo, da bi v prihodnosti postal najboljši obrambni košarkar v ligi NBA.

V minuli sezoni so se na branilskih položajih med najboljšimi obrambnimi košarkarji v ligi znašli Jrue Holiday, Victor Oladipo, Dejounte Murray in Jimmy Butler

“V zadnjih nekaj letih so bili nekateri igralci razglašeni za najboljše obrambne košarkarje, a ti izbori so me motivirali, saj mislim, da sem v obrambi boljši od njih. Želim biti izbran v eno izmed idealnih obrambnih peterk ob koncu rednega dela sezone. Moje delao se opazi na obeh strahen igrišča, tako v napadu, kot tudi v obrambi,” je dejal Klay Thompson, sicer eden najboljših strelcev v ligi NBA.

Thompson za moštvo Golden State Warriors igra od leta 2011, ko je bil kot enajsti izbran na naboru novincev. Svoje ime v ligi je ustvaril ob boku s Stephenom Curryjem, s katerim tvorita smrtonosni branislki par, sta pa tudi dvojec, ki je v zadnjih sezonah zadel največje število trojk.

Nova sezona lige NBA se začne 17. oktobra, ko se bo Golden State pomeril z Oklahomo. Tudi letos boste ligo NBA lahko spremljali na programih Sportkluba!