Joerger: Pohvala Dončića ni kritika za Divca

Liga NBA 18. Dec 20181:17 > 1:18
Jonathan Bachman/Getty Images

Trener moštva Sacramento Kingsa Dave Joerger pravi, da v svoji pohvali, ki jo je namenil Luki Dončiću ni bil skriti napad na upravo kluba in na Vladeta Divca.

Ameriški mediji so izjavo glavnega trenerja Sacramenta Dava Joergerja povzeli na način, da je ameriški strokovnjak prepričan, da slovenski košarkar Luka Dončić nima meje za napredek in to le na njihovo žalost, obenem pa iz tega izvlekli, da Joerger obžaluje, da je Sacramento na naboru novincev vzel Marvina Bagleyja pred Dončićem.

“Vse kar sem želel storiti je, da sem pohvalil mladega igralca druge ekipe. Tu ni nobenih skrivnih udarcev za upravo. Nekateri naši igralci so lepo govorili o njemu in njegovih veščinah. Dončić trenutno igra odlično košarko. Vse je bilo rečeno pozitivno in z ljubeznijo, pa so mediji to želeli pretvoriti v moj boj z Divcem. Midva sva zelo blizu, tri leta sodelujeva in rad ga imam,” je Joerger dejal o Divcu. 

Bagley trenutno dosega 12,7 točke in 6.1 skoka na tekmo, trenutno pa je poškodovan. 

“Vsi smo se veselili, ko smo izbrali Marvina kot drugega, vzeli smo pravega igralca za to ekipo. To ne bo več medijska zgodba, ko bomo te igralce razvili v takšne košarkarje kot so Kevin Durant, Russella Westbrooka in tako naprej. Tako dobri bodo,” je zaključil trener Kraljev.