All Star glasovanje: Pred Dončićen le LeBron James

Liga NBA 10. Jan 201920:39 > 20:47
Ethan Miller/Getty Images

Znani so drugi delni izidi glasovanja za udeležence All Star tekme v Ligi NBA, ki bo 17. februarja v Charlottu. Luka Dončić je prejel že prek 2.220.000 glasov, več od njega pa jih ima le superzvezdnik LA Lakersov LeBron James.

Slovenski športnik leta 2018 je tako na Zahodu na drugem mestu. Za njim med visoki igralci sledita Paul George in Kevin Durant. MVP zadnjih dveh finalnih serij bi po sedanjih glasovih bil le med rezervistvi. To velja tudi za najboljšega strelca lige Jamesa Hardna, ki je na zadnjih 14 tekmah vselej presegel mejo 30 točk. Med branilci sta na Zahodu več glasov zbrala Steph Curry in Derrick Rose.

Na Vzhodu vodi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo, v prvi peterki pa bi bili še Kawhi Leonard, Joel Embiid, Dwyane Wade in Kyrie Irving.

Povezano

Luka Dončić bi z uvrstitvijo na tekmo vseh zvezd znova poskrbel za rekorde. Bil bi najmlajši tuji košarkar, ki mu je to uspelo, skupno pa bi bil na večni lestvici le za Kobejem Bryantom, ki je leta 1998 prvič na stopil na omenjenem spektaklu. Takrat je bil star 19 let in 175 dni. Dončić bo na dan tekme star 19 let in 354 dni.

Slovenski čudežni deček v svoji krstni sezoni v najmočnejši košarkarski ligi v povprečju na tekmo dosega po 19,8 točke, 6,7 skoka in 4,9 poadje na tekmo. Na tekmi v noči na petek je četrtič presegel mejo 30 točk.