Marca: Dončić in Oblak najboljša v svojem letniku!

Liga NBA 20. Mar 202018:06 > 18:36
Tom Pennington/Getty Images

Slovenska športna superzvezdnika košarkar Luka Dončić in nogometni vratar Jan Oblak sta prejela lepo priznanje. Bralci španskega športnega časopisa Marca so ju izglasovali za najboljša športnika v svojem letniku.

Glasove v spletni anketi je oddalo več kot 50 tisoč bralcev, ki so izbirali najboljše posameznike v kategorijah od 18 do 35 let.

21-letni Dončić je v svojem letniku prehitel Kyliana Mbappeja. Slovenski košarkarski as je prejel 59-odstotkov glasov, Mbappe pa 37. V tej kategoriji je na četrtem mestu končal slovenski kolesar Tadej Pogačar.

26-letni Oblak je v svojem letniku prejel 58-odstotkov glasov in prehitel ameriškega košarkarja Anthonya Davisa (29 %). Tretji je bil avstrijski tenisač Dominic Thiem (11 %).

Na seznamu se je od Slovencev znašel še 30-letni Primož Roglič, ki je v svojem letniku zasedel zadnje mesto (3 %). Največ glasov je v tem letniku prejel košarkar James Harden, sledili pa so še Peter Sagan (kolesarstvo), Nairo Quintana (kolesarstvo) in golfist Rory McIlroy.

Najbolj prepričljivo sta v svojih letnikih slavila španski tenisač Rafael Nadal (92-odstotkov) in 32-letni argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi (87-odstotkov).