Hardaway: Podcenjen sem, če bi Shaq ostal

Liga NBA 27. Mar 202014:36 > 14:37
Getty Images/Jonathan Daniel

Penny Hardaway, ki je v svoji karieri štirikrat nastopil na All Star tekmi, meni, da so njegove predstave v Ligi NBA v očeh marsikoga premalo cenjene.

“To je absolutno točno. Nekateri mi dajo priznanje, večina ne. Mojih prvih sedem ali osem let v NBA so povsem enake s komerkoli, ki je končal v Hiši slavnih – številke, stil igre, način, na katerega sem vplival na igro, ne vem, ali dobivam dovolj priznanja za vse to. Gledal sem neko oddajo o Top 50 igralcih in vsi oni so fantastični, toda nekateri so govorili, da jaz nisem niti v naslednjih 50, s čimer se ne strinjam,” je dejal danes 48-letni Penny Hardaway.

Američan je med letoma 1993 in 1999 nosil dres Orlanda, v treh sezonah pa v povprečju presegel mejo 20 doseženih točk. “Če se ne bi poškodoval, bi imela moja zgodba drugačen konec. Vem, da so po bitki vsi generali, toda mislim, da bi tudi jaz bil uspešnejši, če bi Shaq (O’Neal) ostal v Orlandu. Dobil bi več priznanj, ker bi osvojili naslove. Midva sva se o tem tudi pogovarjala. Od nekdaj sem cenil Shaqa, tudi on ve, da bi moja kariera izgledala drugače, če bi on ostal,” je dodal Hardaway, ki je ob Orlandu nastopal še za Phoenix in New York, kariero pa leta 2007 sklenil pri Miamiju.

https://youtube.com/watch?v=kGL5IzS3byw