Kukoč nad serijo "Zadnji ples" razočaran

Liga NBA 25. Apr. 20200:12 > 0:15
Delite:
Jonathan Daniel /Allsport

Toni Kukoč zanimivo ne deli navdušenja z večino sveta o prvh dveh epizodah mini serije Zadnji ples, kjer je ponazorjena fantastična kariera Michaela Jordana. Še več, v medijih jo je celo kritiziral, ker mu ni všeč način, na katerega je predstavljen takratni GM franšize Bulls, Jerry Krause.

Toni Kukoč ni niti malo navdušen nad načinom, na katerega želi serija upodobiti vlogo generalnega direktorja Chicaga v tistem obdobju. V pogovoru za NBC je Kukoč dejal, da srčno upa v zasuk serije v tisto smer, kamor se spodobi, to pa je sezona, v kateri so biki osvojili šesti naslov, tretjega v seriji.

Rad bi videl, da bo nadaljevanje serije posvečeno praznovanju košarke, ne pa delanju krivice nekaterim ljudem in spraševanju zakaj Chicago ni osvojil osem ali deset naslovov. Ko se je vse to dogajalo, so bili takrat vsi veseli, tako da ne vem, zakaj ves ta gnev,” je bil nezadovoljen Kukoč.

Hrvaški krilni igralec je v Bullse prišel leta 1993 in ostal do sezone 1999-2000. O Krauseju je govoril le z izbranimi besedami:

Ta tri leta, ko me je poskušal pregovoriti naj pridem, je venomer ponavljal besede ‘Moraš priti Toni, nimaš pojma, kako zelo dobrega trenerja imamo in kakšni so naši veterani. O vseh igralcih je govoril s takim zanosom, nikoli pa ni rekel: ‘Jaz sem ustvaril to ekipo.’ Vedno le o tem, kako so Bulls odlična organizacija,” je o pokojnem Krauseju potožil Kukoč.

Ljudje, ki jih sploh ni bilo v klubu zdaj na slepo predpostalvjajo, kako je imel on velik ego in zaradi tega uničil dinastijo. Ne le, da na takšen način ne spoštujejo naših dosežkov, ampak po krivem za vse slabe zadeve valijo krivdo nanj. Njega ni več med nami, torej se niti ne more zagovarjati, pa mu niti ne bi bilo potrebno. Bil je vodja ekipe, ki je osvojila šest prstanov. Naštejte mi pet ljudi, ki so to storili v katerem koli športu,” je nadaljeval otrok nekdanjega balkanskega velikana Jugoplastike.

Za konec je je spregovoil še o takratnem trenerju: “Morda nekaterih stvari nisem opazil, veliko stvari se je zgodilo, toda ko tako dan za dnem treniraš in greš pot vsaki tekmi domov k družini, kakšne zadeve niti ne opaziš. Pa še to je potrebno povedati. Phil je vse igralce držal v nekem svojem mehurčku, v katerem so bili le oni. Ko je odšel, je bilo jasno, da je konec.”