Okoli koga bi gradili ekipo? Okoli Dončića, seveda

Liga NBA 28. Apr 202018:47 > 18:50
Ronald Martinez/Getty Images

Večina NBA funkcionarjev bi ekipo gradilo okoli Luke Dončića oziroma prej kot okoli Ziona Williamsona, Traea Younga ali Jamala Moranta, so rezultati ankete, ki jo je opravil ESPN.

Povezano

V anketi je sodelovalo 20 zaposlenih v Ligi NBA – trenerji, skavti in generalni menedžerji. Vsi anketiranci so morali oceniti mlade igralce na osnovi njihovih sposobnosti, da postanje vodje franšize.

Lahko zapišemo, da je anketa minila brez dramatičnega prizvoka – Luka Dončić je bil 17-krat izbran na prvem mestu (v preostalih treh primerih je pristal na drugem mestu), Jamal Morant dvakrat in Zion Williamson enkrat. Skupno je zvezdnik Dallasa dobil 77 točk, Williamson 52, Morant 47, Young pa 24.

“Luka je elitni organizator igre in šuter, ob tem je velik. Vpliva a zmage – verjamem, da nivo igre ne bo samo ostal na isti ravni, temveč, da bo postal še boljši,” je dejal eden od anketirancev iz Zahodne konference.

Dončić je do prekinitve sezone v povprečju dosegal 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 podaje na srečanje, Mavericksi pa so z razmerjem zmag in porazov 40-27 na sedmem mestu na Zahodu.