Bo Goran Dragić vnovič ostal pred vrati Dallasa?

Košarka 2. Jul 202220:05 > 20:17 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Steven Senne via Guliver

Govorice o selitvi Gorana Dragića v Dallas, kjer bi združil moči z Luko Dončićem, krožijo vse od odhoda Dragića iz Toronta, toda do dejanske združitve moči slovenskih košarkarjev v Teksasu še vedno ni prišlo in kot kaže bo tako ostalo še nekaj časa.

Ekipa Dallas Mavericks je imela do sedaj precej aktivno obdobje na tržnici lige NBA. Kljub temu, da so izgubili Jalena Brunsona, so se okrepili predvsem na poziciji centra. Mavericksom sta se pridružila Christian Wood in JaVale McGee in s tem zapolnila največjo vrzel, ki jo je pokazal Dallas v prejšnji sezoni.

Sedaj ima ekipa iz Teksasa v ekipi prostor le še za enega igralca. Marc Stein poroča, da Mark Cuban želi nekoliko počakati in pustiti odprte možnosti, saj ekipa rabi okrepitev tudi na poziciji krila, tako da bi se znalo zgoditi, da Goran Dragić ponovno ostane pred vrati Dallasa.

O prestopu Dragića v Dallas krožijo govorice vse od sredine lanske sezone, ko je Toronto odkupil pogodbo slovenskega košarkarja. Takrat se je Dragić odločil za odhod k Brooklyn Nets. Kljub temu so sanje o ponovni združitvi Dončića z Dragićem še zelo žive.

Združitev slovenskih košarkarjev bi razveselila praktično vse navijače. Foto: AP Photo/John Minchillo via Guliver

Vendar pa imajo Mavericksi, kot je zapisal Stein, bolj pereče težave na drugih položajih kot na mestu organizatorja igre. Zlasti zaskrbljujoča je globina na poziciji krilnih igralcev. Reggie Bullock in Dorian Finney-Smith sta v pretekli sezoni na trenutke prikazala dobre predstave. Vendar pa je ekipa poleg njiju le s težavo našla tudi druge krilne igralce, ki bi bili zanesljivi.

Toda kljub temu bi Dallas potreboval še enega organizatorja igra, saj sta v tem trenutku le Dončić in Spencer Dinwiddie (pogojno tudi Jaden Hardy) tista, ki sta vajena biti glavna organizatorja igre. Toda glede na trenutno stanje je malo verjetno, da bi takoj podpisali z Dragićem, vsaj dokler ne bi z menjavo dobili krilnega košarkarja ali sprostili prostor za podpis prostega igralca. Kljub temu možnost o ponovni združitvi obstaja, zagotovo bi prihod Dragića osrečil tudi Dončića.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!