Dallas brez Dončića najslabša ekipa lige NBA?

Košarka 5. Feb 202314:132 komentarja
Foto: AP Photo/Michael Ainsworth via guliverimage

Dallas je ponoči brez prvega zvezdnika Luke Dončića izgubil pri prvakih v San Franciscu. Brez slovenskega reprezentanta v letošnji sezoni zmage še ne pozna.

To je bila sedma tekma letos, ki jo je Dončić izpustil zaradi poškodbe, vseh sedem pa je Dallas izgubil. Ob tem pa so zaskrbljujoči nekateri statistični podatki.

Dallas ima na sedmih tekmah brez svojega prvega zvezdnika najslabšo obrambo v ligi NBA, iz igre telički mečejo najmanj učinkovito, prav tako za tri točke. Ob tem imajo tretji najslabši napad v celotni ligi.

Luka Dončić, ki je bil še četrtič v svoji karieri izbran v prvo peterko za tekmo vseh zvezd, je ključen del ekipe, to pa se še dodatno pokaže takrat, ko ga ni na parketu. Dallas je z njim v letošnji sezoni zmagal na 28 tekmah, 19 jih je izgubil.

Na divjem zahodu je Dallas trenutno na šestem mestu. A razlike so minimalne. Los Angeles Lakersi, ki se nahajajo na 13. mestu, imajo le tri zmage manj od Luke Dončića in soigralcev. Slovenski reprezentant bo gotovo manjkal vsaj še na tekmi z Utahom.

Bo Mark Cuban pred četrtkovim zaprtjem tržnice pritisnil na sprožilca in naredil kakšno menjavo? Po zahtevi Kyrija Irvinga, da mu Brooklyn najde nov dom, se veliko govori predvsem o možnih ponudbah za 30-letnega organizatorja igre, med najbolj zainteresiranimi je tudi Dallas.

Komentari

Vaš komentar