Đokovića in Dončićevega soigralca zbližala ista prepričanja

Košarka 28. Mar 202420:09 1 komentar
Kyrie Irving
Foto: Profimedia

Kyrie Irving, soigralec Luke Dončića pri Dallas Mavericks, je spregovoril o svojem odnosu z Novakom Đokovićem, najboljšim teniškim igralcem sveta. Njun pogled na svet je zbližala predvsem pandemija koronavirusa.

Eden najboljših košarkarjev v ligi NBA, od lani soigralec Luke Dončića v Teksasu, je športni javnosti poznan tudi po svojih nevsakdanjih prepričanjih. Kontroverzne so predvsem njegove izjave glede ravne Zemlje in antisemitskih zločinov, čeprav so bile pogosto izvzete izven konteksta in niso povsem enoznačne.

No, povsem jasno pa je, da je Kyrie Irving velik nasprotnik cepljenja, kar je nazadnje javno povedal tudi med pandemijo koronavirusa. In pri tem si je Američan delil mnenje z Novakom Đokovićem.

“Ne poznam ga zelo dobro, toda poslal mi je sporočila podpore, jaz pa njemu. Oba sva se takrat ukvarjala s podobno situacijo, katere tema je bila avtonomija telesa. Oba sva ravnala tako, kot sva mislila, da je najbolje za naju,” je v pogovoru za Mundo Deportivo dejal Irving, misleč seveda na to, da se nihče od dvojice ni cepil proti Covidu-19.

“Počutim se, kot da je moj brat v takšnih težavah. Morate podpreti nekoga, ki razmišlja s svojo glavo. Nekoga, ki sam sprejema odločitve zase. On je to odločitev sprejel in zato sem ga oziroma ga še vedno podpiram. Tisti, ki ga ne, so zame nepomembni,” je še dejal 32-letni Američan, sicer rojen v avstralskem Melbournu.

Novak Đoković
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje