Dončić: Lahko postanem MVP, a to ni glavni cilj

Liga NBA 25. Dec 202012:36 0 komentarjev
Luka Dončić
Nastop Luke Dončića na četrti tekmi je pod vprašajem. Foto: Christian Petersen/Getty Images

Slovenski as Luka Dončić je pred tekmo Dallas Mavericksa z Los Angeles Lakersom spregovoril o številnih zanimivih temah. Intervju z njim je opravila ameriška novinarka Rachel Nichols.

Veselim se, da bom svojo prvo božično tekmo odigral proti LA Lakersu. To bo zabavna tekma, ki jo bo gledalo veliko ljudi. Upam, da se bomo zabavali,” je dejal Dončić.

Na vprašanje, če bo srečanje z LeBronom najlepše božično darilo, Luka odgovarja:

Ko sva se pomerila prvič, sem imel 19 let. Vedno se bom spominjal, da sem ga pred slačilnico čakal, da se mi podpiše na dres. Od takrat se je veliko spremenilo, pričakujem drugačno tekmo kot takrat. Naša želja je da zmagamo.

Novinarko je zanimalo, kako se bori s vsakodnevnim pritiskom:

Že od malega igram pod pritiskom. Zelo mi je pomagalo, da sem pred tem igral za Real Madrid.”

Rachel je zanimalo, kaj je Luka odnesel od zadnje končnice, ko je igral izvrstno, a njegova ekipa je takrat morala priznati premoč Clippersu:

To je bila moja prva končnica. Zame je bila to velika izkušnja, zelo sem se zabaval. Ponosen sem nato, kako smo igrali. Borili smo se in dali vse od sebe.”

Za konec je Slovenec spregovoril tudi o nagradi za najboljšega posameznika. Stavnice so ga namreč postavile za prvega favorita v borbi za prestižno nagrado MVP:

Mislim, da lahko dobim nagrado za najboljšega igralca, a to ni primarni cilj. Počaščen sem, ker me smatrajo za favorita. Moj glavni cilj je naslov v ligi NBA. To ni samo moj cilj, ampak cilj celotne ekipe. Upam, da se bodo nekega dne želje uresničile.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!