Dončićev “sovražnik” zakuhal incident in izgubil zavest

Košarka 29. Dec 202211:19 0 komentarjev
Moritz Wagner je bil zaradi nešportne poteze izključen. Foto: Guliverimage

Moritz Wagner, ki ima zgodovino tudi našim Luko Dončićem, je danes ponoči na tekmi med Detroitom in Orlandom z nevarno potezo zakuhal incident, ki je prerasel v pretep.

Nekaj sekund pred koncem prvega polčasa je Moritz Wagner po izgubljeni žogi skušal preprečiti, da bi do nje prišel Killian Hayes, a Nemec je to storil na nevaren način in košarkarja Detroita s telesom poslal na rezervno klop.

Američan, ki nastopa za Francijo, je povsem izgubil živce in nemškega reprezentanta z roko tako močno udaril po zatilju, da Wagner za trenutek izgubil tudi zavest. Sledilo je množično prerivanje, epilog pa so bile tri izključitve.

Zaradi namernega prekrška je moral predčasno v slačilnico vidno pretreseni Wagner, sledila pa sta mu tudi domača košarkarja Hayes in Hamadou Diallo.

Incident na tekmi v Detroitu:

“V redu je,” je po tekmi novinarjem odgovarjal Moritzev brat Franz. “Nisem še videl posnetka, a vem, da je to zadnja stvar, ki si jo je želel narediti.”

Številnim košarkarjem Orlanda grozi suspenz, saj so po prekršku zapustili svojo klop in se pridružili prerivanju. Gre za Franza Wagnerja, Cola Anthonyja, Wendella Carterja, Garyja Harrisa, Moja Bambo, R.J. Hamptona, Terrenca Rossa in Admirala Schofielda. “Vemo za to pravilo, skrbelo nas je za soigralca, ki se je znašel okrožen z vsemi igralci druge ekipe,” je branil potezo svoje ekipe mlajši od bratov Wagner v ekipi Orlanda.

Razjezil je tudi Dončića

Moritz Wagner ima preteklost tudi z Luko Dončićem. Dogodek se je zgodil preteklo sezono, ko je Dallas proti Orlandu vodil za 20, ko se je nemški igralec po košu soigralca slovenskemu košarkarju zverinsko zadrl na uho. Dončić vse skupaj ni sprejel z nasmehom na obrazu. Začel je loviti Nemca, neposredni stik pa so preprečili ostali igralci na igrišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!