Oče Dončić: Šampionski prstan in MVP? Morda že kar letos

Košarka 28. Dec 202219:10 0 komentarjev
Tudi Saša Dončić je užival v norem večeru svojega sina. FOTO: Aleš Fevžer.

Po sinočnji zmagi Dallasa proti New Yorku (126:121) smo za mnenje o vrhunski predstavi Luke Dončića (60 točk, 21 skokov in 10 asistenc) poklicali njegovega očeta, Sašo Dončića.

Kaj sploh reči po taki predstavi…,” se nam je oglasil Saša, ki bi bil danes težko bolj ponosen na svojega sina.

Že samo dejstvo, da celoten košarkarski svet čeblja le o tej tekmi, pove dovolj, je bil mnenja nekdanji košarkar številnih slovenskih klubov, med drugim tudi Olimpije.

“Pričakujem še kakšen tak dvoboj v prihodnosti, morda tudi boljši, pa čeprav lahko o sinočnji tekmi govorimo kot o eni izmed najboljših individualnih predstav v zgodovini lige NBA,” dodaja 48-letni Dončić.

Za nočna srečanja svojega sina si ponavadi nastavi budilko. Kot da bi slutil, kaj se bo zgodilo, si je obračun z New York Knicks ogledal v celoti in videl “eksplozijo” njegovega sina v vseh pogledih.

Še nikoli tako ostra konkurenca

Kljub zunajserijski predstavi zvezdnika Dallasa, je bil Saša previden, ko je pogovor zavil na temo o izboru najkoristnejšega igralca: “Glede boja za naziv MVP je potrebno biti objektiven. Tudi drugi igralci so izjemni, garajo že celo sezono, vsako tekmo imajo na sebi breme in se dokazujejo, je pa vsekakor Luka v ožjem krogu favoritov. Nočem omalovaževati učinka ostalih izvrstnih igralcev, samo to. Ne spomnim se, da bi bila konkurenca za to nagrado kadarkoli tako ostra.”

FOTO: Aleš Fevžer

Starejši Dončić je poudaril nekaj, kar je večkrat nakazal njegov sin: bolj mu je pomembno zmagovati, kot pa pobirati ostale laskave nazive in podirati rekorde: “Rezultat je primarnega pomena, MVP nagrada sekundarnega. Luka bo najsrečnejši, ko bo na vrhu. Ko bo imel šampionski prstan. Upam, da bo takrat tudi najkoristnejši igralec in zakaj mu ne bi to uspelo že letos?”

“Najbolj me fascinira način, na katerega je Luka dosegel 60 točk. Sploh ni bil tako ‘vroč’, da bi recimo zadeval vse mete. Občutek sem imel tak, kot da lahko podobne stvari uprizori še velikokrat. Dobro, piskali so mu tam nekje med 70 in 80 odstotkov kontaktov, lepo je zadeval proste mete, toda drugače pa nisem videl nekega siljenja k metom,” komentira nekdanji jugoslovanski kadetski reprezentant.

Košarkarsko ime, ki je nazadnje službovalo kot glavni trener pri slovenskem prvoligašu KK Ilirija, v kratkem načrtuje obisk ZDA, da bi si tekme Dallas Mavericks ogledal v živo.

“V roku enega meseca bom zagotovo spakiral in odšel tja oziroma ne … raje napišite tako: naslednje leto grem stoodstotno!” je skozi smeh dejal vedno šaljivi “Sale”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!