Drzna izjava Dončićevega tekmeca: Tudi Jordana bi ‘pojedel’

Košarka 11. Jul 202210:05 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Zvezdnik Grizlijev iz Memphisa Ja Morant je zagotovo eden najboljših mladih košarkarjev v Ligi NBA. 22-letni branilec kar buhti od samozavesti, to je pokazal tudi v intervjuju za Bleacher report.

Ja Morant dviguje svojo formo. V prvi sezoni pri Grizlijih je imel povprečje 17,8 točke na tekmo, drugo 19,1, v minuli pa je skočil na 27,4, zato ne čudi, da se prav nobenega na boji in poln samega sebe. Meni, da bi premagal tudi slovitega Michaela Jordana, ki je v očeh večine najboljši košarkar vseh časov.

“Res si želim, da bi igral v njegovem času,” je v intervjuju dejal 22-letni košarkar iz Južne Caroline. Brez težav je dejal, da bi premagal in ‘pojedel’ tudi Jordana. “Nihče ni bolj samozavesten kot številka 12. Takole bom rekel, nihče me ne premaga v igri 1 na na 1. Nima veze, kdo je, kateri šport, nima veze, lahko tudi nogomet, kdo je najboljši tam?” je pokal od samozavest velik tekmec tudi našega Luke Dončića. Ko so v studiu ugotovili, da je to Lionel Messi, se ni potegnil nazaj, le dejal je, da bi bil on v tem primeru vratar.

Jordan bi bil le eden izmed mnogih

Pogovor se je tudi obrnil, kaj bi bilo, če bi veliki Jordan igral v današnjih časih. “Če bi ga postavil igro zdaj, bi bil le še eden izmed mnogih superzvezd. Danes imaš mene, Stepha, Luko, Treaja, tukaj so še LeBron, KD, Giannis, Kawhi, nikakor nimaš le enega zvezdnika in potem pa še gručo povprečnežev,” je samozavestno dejal Morant.

Mnogi so besede Moranta vzeli kot nespoštovanje do velikana, spet drugi so mnenja, da je mladi košarkar upravičeno tako poln samega sebe. Njegove atletske sposobnosti se res neverjetne in to je tisto, kar ljudje dandanes najraje gledajo, vseeno pa se lahko vsi strinjamo, da bo moral mladenič, če bo kdaj hotel stati ob boju šestkratnemu zmagovalcu lige NBA pojesti še kar precej žgancev.

Kar počne mladenič je res neverjetno:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!