Hud udarec za Philadelphio: kdaj se bo vrnil Embiid?

Košarka 30. Apr 202213:52 > 13:56
Trenutek, ko se je Joelu Embiidu stemnilo pred očmi. Foto: Guliverimage

Upi in želje enega najboljših košarkarjev v ligi NBA v tej sezoni Joela Embiida so pred prvim nastopom v drugem krogu končnice naleteli na visoko oviro. Zaradi pretresa možganov in zloma kosti okoli desnega očesa je nastop Kamerunca v konferenčnem polfinalu pod velikim vprašajem.

Košarkarji Philadelphie so v prvem krogu končnice lige NBA izločili prvake izpred treh let, Toronto Raptors. A 76ers, ki so po zmagi s 132:97 na šesti tekmi v drugi krog napredovali z izidom 4:2 v zmagah, so ob tem plačali veliko ceno.

Udarec s komolcem v obraz je namreč prejel prvi zvezdnik moštva in eden najresnejših kandidatov za nagrado najkoristnejšega igralca sezone (MVP) Joel Embiid. Kamerunec je po nenamernem udarcu Pascala Siakama takoj zapustil igrišče, po tekmi pa je dejal: “Pascal mi je zlomil obraz. Dobesedno mi je zlomil obraz. A nič hudega, to je končnica.”

Bo dočakal prvi nastop v 2. krogu play-offa?

Izjave 28-letnega Afričana so se takrat zdele pretirane, a se je izkazalo, da je imel prav. Zdravniki so namreč ugotovili, da so pri 213 centimetrov visokemu centru poškodbe hujše, kot so sprva predvidevali. Diagnosticirali so mu pretres možganov in zlom kosti okoli desnega očesa.

Koliko časa bo trajalo okrevanje, še ni znano. Za podobno poškodbo, a takrat okrog levega očesa, je Embiid leta 2018 potreboval tri tedne rehabilitacije, preden se je vrnil na igrišče. Je pa že jasno, da ga ne bo na prvi tekmi konferenčnega polfinala vzhodne konference, ko se bo Philadelphia pomerila s prvopostavljenim Miamijem. Ta obračun bo na sporedu v noči na torek, 3. maja, ko bo drugi krog končnice z gostovanjem pri Phoenixu začel tudi Dallasov Luka Dončić.

Komentari

Vaš komentar