Ja Morant se je ponovno spozabil (VIDEO)

Košarka 27. Dec 202311:13 0 komentarjev
Ja Morant
Ja Morant Foto: Profimedia

Muhasti ameriški zvezdnik Ja Morant je bil junak zmage Memphis Grizzlies nad Orleans Pelicans, a se je po zabijanju za odločilno prednost v podaljšku ponovno spozabil. Kaj sledi?

Ja Morant je imel v zadnjem obdobju velike težave z obnašanjem v privatnem življenju. Najprej je bil zaradi snemanja z orožjem v nočnem lokalu s strani ekipe in lige NBA suspendiran za osem tekem, ker pa se je vse skupaj ponovilo, je sledila ostrejša kazen – Morant se je hladil kar 25 tekem.

V ekipo Grizlijev se je vrnil šele 20. decembra in takoj zablestel na tekmi proti Pelikanom, ko jim je pri zmagi s 115:113 nasul 34 točk, več kot 30 točk pa je New Orleansu nasul tudi ponoči (31), a je njegovo predstavo nekoliko skazilo slavje po odločilnem zabijanju v podaljšku za vodstvo s 115:109.

Morant se je obrnil proti navijačem Pelikanom in koš slavil z gesto streljanja.

Kamere so vse skupaj dobro zabeležile, za zdaj pa še ni jasno, če bo se liga NBA odzvala. Glede na to, da se 24-letni branilec ni ničesar naučil, se ne bi čudili, če bi ga komisar lige NBA Adam Silver znova poslal disciplinirati.

Memphis bi ga v tem primeru znova zelo pogrešal, saj je z njim povsem druga ekipa. Grizliji so brez njega na 25 tekmah zmagali še šestkrat in zabeležili 19 porazov, po njegovi vrnitvi pa so dobili vse štiri tekme (4/4). Dvakrat so, kot rečeno premagali New Orleans, po enkrat pa Indiano in Atlanto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!