Jezerniki v svoje vrste pripeljali O’Neala in Pippna

Košarka 27. Jun 20229:11 0 komentarjev
Scottie Pippen in njegov sin Scottie Pippen Jr. (Foto: Guliverimage)

Los Angeles Lakers se lahko pohvalijo z dvema zelo zvenečima okrepitvama, saj so podpisali pogodbo s Shareefom O'Nealom in Scottyjem Pippnom Jr., sinovoma NBA legend Shaquilla O’Neala in Scottyja Pippna.

Dvaindvajsetletni Shareef in leto mlajši Pippen Jr. sta najnovejša člana slovite ekipe iz Los Angelesa, potem ko sta minuli teden z njo podpisala pogodbi. Kljub temu da sta oba sinova NBA legend, pa veljata za bistveno manj nadarjena košarkarja od svojih očetov, saj nobeden od njiju ni bil uspešen na NBA naboru.

Shareef je doslej igral v študentski ligi za UCLA in LSU, njegova dosedanja športna kariera pa je prepletena s poškodbami. “Moj oče in Kobe Bryant sta osvajal prvenstva, ko sem se komaj rodil, sedaj pa tudi jaz nosim dres LA Lakers. To se mi zdi noro, sem skoraj brez besed,” je ob podpisu pogodbe dejal 211 centimetrov visoki Shareef, ki se je za prehod med profesionalce odločil navkljub očetovemu nasvetu, da še eno sezono nastopa v ligi NCAA.

Statistika centra je sicer vse prej kot impresivna, saj je v minuli sezoni nastopil le na 14 tekmah, v povprečju pa dosegel 2,9 točki in 2,1 skok na tekmo. Bistveno bolje se je v dresu univerze Vanderbilt odrezal Pippen Jr, ki je na tekmo dosegal po 20,4 točke, a oglednike na naboru ni prepričal, ker naj bi mu v igri primanjkovale atletskih veščin.

Kot še poročajo ameriški mediji, dvojica bržkone ne bo dočakala priložnosti v ligi NBA, temveč bo najverjetneje nastopala v nižji G ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!