Kariera mladega zvezdnika Chicaga pod velikim vprašajem

Košarka 17. Mar 202318:33 0 komentarjev
Lonzo Ball
Lonzo Ball. Foto: AP Photo/Matt Slocum via Guliverimage

Prihodnost Lonza Balla v ligi NBA je pod vedno večjim vprašajem. Prestati bo moral novo operacijo kolena, zaradi katere ni izgubljena le letošnja, ampak tudi prihodnja sezona.

Lonzo Ball bo prestal še tretjo operacijo levega kolena v obdobju zadnjih 14 mesecev. Izpustil bo celotno letošnjo sezono, ob tem pa najverjetneje precejšnji del, če ne celo celotno sezono 2023/24. S poškodbo kolena se ubada že celotno kariero, prvo operacijo je prestal že julija 2018.

Nazadnje je v ligi NBA igral 14. januarja 2022 ob porazu Chicaga proti Golden Statu. Prispeval je 15 točk. Vse od takrat, več kot leto dni, pa ga ni bilo v ekipi Bikov.

Lonzo Ball je v ligo NBA prišel na velika vrata. Že pred debijem med elito se je pogosto pojavljal v medijih in je bil pravi zvezdnik, predvsem zaradi svojega širokoustnega očeta Lavarja Balla, ki ga je koval v zvezde. Ball je upravičil zaupanje in dokazal, da sodi v ligo NBA. Predvsem kot odličen obrambni košarkar in organizator igre.

Leta 2017 so ga Los Angeles Lakersi izbrali kot drugega na naboru lige NBA. V mestu angelov se ni najbolj proslavil, Jezerniki so ga leta 2019 v paketu za Anthonyja Davisa poslali v New Orleans. Od tam ga je leta 2021 pot peljala v Chicago, kjer je skupaj z DeMarjem DeRozanom in Zachom Lavinom tvoril veliki trio Bikov. A trojica je skupaj igrala le pol sezone. Ko je bil Ball zdrav, se je Chicago smukal okoli vrha vzhodne konference z razmerjem zmag in porazov 27-13. Po poškodbi pa je sledil slabši niz Chicaga in hitro slovo od lanske končnice.

Bomo to trojico še kdaj videli skupaj na parketu? Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast via Guliverimage

Chicago in prekletstvo organizatorjev igre

Chicago še naprej nima sreče s svojimi organizatorji igre. Prekletstvo traja že vrsto let. Leta 2002 so kot drugega na naboru izbrali Jayja Williamsa, ki je pri Chicagu igral le eno sezono. Junija 2003 se je namreč hudo poškodoval ob vožnji z motorjem, po le 75 tekmah pa je bilo njegove kariere pri Chicagu (in tudi v ligi NBA) konec.

Veliko nesreče s poškodbami je imel najmlajši najkoristnejši igralec v zgodovini lige Derrick Rose, ki po sezoni 2011/12 nikoli več ni bil enak. Naslednji na zakletem seznamu Chicaga je očitno Lonzo Ball.

Je to že konec mlade in perspektivne kariere v ligi NBA?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!