Kdaj se bo LeBron James vrnil na košarkarske parkete?

Košarka 23. Mar 202320:09
LeBron James
Foto: AP Photo/Michael Wyke via Guliverimage

Zvezdnik Los Angeles Lakersov LeBron James okreva po poškodbi stopala. Z druge strani Atlantika prihajajo informacije, da bi se naj 38-letnik vrnil že v rednem delu sezone.

James upa, da bo lahko zaigral na zadnjih 3 ali 4 tekmah rednega dela letošnje sezone lige NBA. A 38-letnik informacije o morebitni vrnitvi zanika. “Danes nisem opravil nobenih pregledov, datum vrnitve tudi ni bil določen. Vsak dan delam na tem, da se vrnem. Sam govorim zase,” je bil oster do ameriških medijev.

Los Angeles je danes ponoči ugnal Phoenix, trenutno pa zaseda 10. mesto na lestvici zahodne konference. Devet tekem pred koncem rednega dela sezone Jezerniki niso v položaju, ki so si ga pred sezono želeli. Trenutno kaže na obračun z Dallasom Luke Dončića v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v playoff.

A Lakersi imajo do konca sezone enega najlažjih razporedov, zato bi se lahko še pošteno dvignili po razpredelnici. Čakata jih še po dve tekmi s Chicagom in Utahom, po enkrat pa se bodo pomerili z Oklahomo, Minnesoto, Houstonom, Phoenixom in mestnimi rivali Clippersi.

Ko James igra, tudi letos blesti. Kljub temu, da je že v svoji dvajseti sezoni v ligi NBA, je na 47 tekmah v povprečju dosegal po 29,5 točke, 8,4 skoka in 6,9 asistence na tekmo. Izpustil je zadnjih dvanajst tekem Jezernikov, očitno pa jih bo še vsaj pet.