Mark Cuban po čudaškem dogodku udaril po sodnikih (VIDEO)

Košarka 23. Mar 20239:39 0 komentarjev
mark cuban zmeda dallas
Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericks. Foto: Profimedia

V tretji četrtini pomembnega obračuna v boju za končnico lige NBA med Dallasom in Golden Statom se je odvila ena bolj nenavadnih situacij, kar smo jih videli na parketih lige NBA v zadnjih letih. Bojevniki so prišli do koša, potem ko so po zmedi domačih košarkarjev na napadalni polovici ostali povsem sami. Lastnik Teličkov Mark Cuban trdi, da je je šlo za grobo napako sodnikov in že napovedal uradno pritožbo na vodstvo lige.

Neverjetno, kakšen prizor na tekmi med Telički in Bojevniki. Minuto in 54 sekund pred koncem tretje četrtine so bili vsi košarkarji Dallasa na napadalni polovici gostov. Vsi košarkarji Golden Stata na napadalni polovici domačih. Teksašani so pričakovali, da bo naslednja posest njihova, sodniki in Warriorsi so menili drugače in predali žogo v roke Jordanu Poolu, ki je zaposlil sprva zmedenega soigralca Kevona Looneyja za najlažji koš, kar jih je in najverjetneje tudi bo dosegel v karieri.

Kako je prišlo do te zmede? Potem ko je Anthony Lamb zgrešil met za tri točke, naj bi žogo ujel Looney. Sodnik je s kretnjo jasno pokazal, da posest pripada Warriorsom, a sekundo pozneje z roko zamahnil v smer napada Dallasa. Telički so zaradi minute odmora že odhajali proti svoji klopi, ko je sodnik pod obročem Bojevnikom s palcem pokazal, da bo naslednji napad njihov in tako povzročil dramo.

Po minuti odmora so Telički seveda pričakovali, da bodo prejeli žogo na sredini igrišča, medtem ko so sodniki gostom dovolili, da žogo izvajajo izpod obroča Dallasa. Čeprav je bilo očitno, da je na parketu precejšnja negotovost, se sodniki niso odzvali. Še več, eden od treh delivcev pravice je bil postavljen na strani, kjer so bili košarkarji Dallasa, kar nakazuje na to, da tudi sodniki niso bili poenoteni. Bizarna situacija, ki so jo v prvi vrsti s slabo komunikacijo povzročili sodniki, je Dallas stala dve točki, koliko je ob koncu znašala tudi razlika v korist Golden State Warriors – 127:125.

Dogodek s konca tretje četrtine:

Dallas napovedal uradno pritožbo

Lastnik Mavericksov Mark Cuban je po tekmi napovedal, da namerava vložiti uradno pritožbo pri ligi NBA. Časa ima 48 ur. Zadnja uspešna pritožba ima že dolgo brado in sega v leto 2008.

Dogodek je pokomentiral tudi na Twitterju in zapisal: “Za tiste, ki se sprašujejo kaj se je dogajalo 1:54 pred koncem tretje četrtine, naj pojasnim, kaj se je zgodilo. Sodnik je žogo dosodil Mavsom. To je napovedal tudi uradni napovedovalec. Sledila je minuta odmora. Med odmorom je sodnik spremenil odločitev in nam tega nikoli ni sporočil. Potem, ko so videli, da smo postavljeni misleč, da je žoga naša, je dal žogo Bojevnikom. Nikoli ni rekel niti besede. Prejeli so lahek koš. Noro, a to je bilo pomembno v tekmi z dvema točkama razlike. Najhujša sodniška napaka v zgodovini lige NBA. Morali bi nas le obvestiti, a nas niso.”

“Le dva sodnika sta bila na tisti strani parketa, mi pa smo imeli dva igralca na sredini pripravljena, da začneta napad. Tretji sodnik je očitno prav tako menil, da je žoga naša,” je še dodal Cuban.

Z uradno izjavo so se oglasili tudi sodniki, spregovoril je glavni delivec pravice Sean Wright: “Na parketu je bil prvotni signal v resnici, da je žoga za Golden State, kot je to mogoče videti na videu. Obstaja še drugi signal, vendar je bi ta namenjen prekinitvi, ko so Mavsi klicali minuto odmora.”

Sodnik je res sprva pokazal minuto odmora, a nato s kretnjo proti napadalni polovici Dallasa nakazal, da je žoga njihova ter s tem povzročil vso zmedo.

Foto: zajem zaslona/NBA

“Bilo je čudno,” se je na dogodek odzval tudi Luka Dončić in dodal. “Mislim, da so sodniki v prvo sodili prav. V takšnih situacijah bi se morali sestati in pogovoriti ter razjastniti položaj. Bil sem presenečen. Nisem vedel, kaj se sploh dogaja. Nisem še doživel česa takšnega.”

Dallas je z izkupičkom 36-37 zdaj na 9. mestu lestvice zahodne konference, enako razmerje imajo po zmagi proti Phoenixu tudi Los Angeles Lakers. Trenutno bi tako potovali v dodatne kvalifikacije, a razlika je vse do 12. mesta minimalna. Do konca rednega dela sezone se obeta hud boj za končnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!