Kdo je Hélà, Dončićev zvezdniški prijatelj?

Košarka 16. Maj 202414:40 0 komentarjev
Kyrie Irving
Foto: Profimedia

Kyrie Irving je po pomembni zmagi Dallasa na peti tekmi proti Oklahomi na parket prinesel prav poseben boben. Zakaj?

Kyrie Irving je z Dallasom prišel do prednosti v seriji konferenčnega polfinala proti Oklahomi s 3:2. Irving je ob zmagi na peti tekmi prispeval 12 točk in 4 asistence. Blestel je predvsem Luka Dončić, ki je natresel kar 31 točk, dodal 11 asistenc in 10 skokov za novega trojnega dvojčka.

Po obračunu je Kyrie ostal na parketu, kjer je udarjal po posebnem bobnu. Gre za staroselsko glasbilo, s čimer se zvezdnik Dallasa spominja svojih prednikov.

Irvingova mati Elizabeth Ann Larson je bila namreč članica plemena Standing Rock Sioux. Kot otrok je živela v enem izmed rezervatov, nato pa je bila posvojena. Umrla je, ko je imel Kyrie zgolj štiri leta.

Irving je zato raziskal svoje (in njene) korenine. Leta 2018 se je udeležil posebnega dogodka v Cannon Ballu v zvezni državi Severna Dakota, kjer je dobil svoje staroselsko ime. Poimenovali so ga Hélà, kar pomeni mala gora (little mountain).

Takrat je dejal: “Zame je posebna čast, da sem lahko tu. Mamo sem izgubil, ko sem bil še otrok. Nikoli nisem vedel, kaj pomeni biti del takšne skupnosti.” Dodal je: “Končno spoznavam mamino družino. Zdaj bom vedno z vami.”

Ob tem ima Irving na vratu tetovažo, ki predstavlja logotip plemena in opozarja na njegove staroselske korenine. V zadnjih letih je pomagal tudi s številnimi donacijami.

Kyrie irving
Irving s tetovažo logotipa plemena Standing Rock Sioux. Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!