Kelti vračajo udarec, Miami v Boston brez prednosti

Košarka 20. Maj 20226:27 > 6:35 0 komentarjev
Foto: Jim Rassol-USA TODAY Sports

V konferenčnem finalu vzhodne konference lige NBA je serija izenačena na 1:1. Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi v Miamiju domačo Vročico premagali s kar 127:102. Naslednji de tekmi bosta zdaj v Bostonu.

Potem ko je na prvi tekmi Miami Heat izkoristil domačo dvorano in na krilih odličnega Jimmyja Butlerja brez težav ustavili Boston, so gostje na drugi tekmi pokazali, zakaj so za mnoge prvi favoriti za končno zmago.

Kelti so že po prvi četrtini vodili za 11, ob polčasu pa celo s 70:45 ter odločili drugo srečanje. V drugem polčasu so vodili tudi s 34 točkami razlike (119:85), na koncu pa je bila prednost gostov tako kot pred prvim daljšim odmorom 25 točk.

Vrhunci s tekme:

Pri Bostonu so navdušili štirje košarkarji, ki so dosegli skupaj kar 94 točk. Jayson Tatum se je ustavil pri 27, po 24 sta jih prispevala Marcus Smart in Jaylen Brown, 19 pa še Grant Williams. Keltski četvorček je skupaj dosegel kar 15 trojk. Domači košarkarji skupaj le 10. Pri Miami Heat je bil osamljen Butler z 29 točkami.

Kdaj bo v akciji ponovno Luka Dončić?

Na zahodu v noči na petek druga tekma finala čaka Luko Dončića in njegov Dallas, ki je prvi dvoboj v San Franciscu proti Golden State Warriors izgubil s 112:87.

Slabo se je počutil, ker ni mogel pomagati

“Slabo sem se počutil, ker nisem mogel pomagati soigralcem in se z njimi podati v boj za zmago. A moral sem počivati in se pozdraviti,” je za televizijo po tekmi pojasnil Smart in dodal: “Vemo, kaj moramo pokazati za uspeh in pokazati moramo prav vse,” je po veliki zmagi dejal Smart, ki je prvo tekmo izpustil zaradi oddanega pozivnega testa na koronavirus.

Serija konferenčnega finala na vzhodu se zdaj za dve tekmi seli v Boston.

Liga NBA, konferenčni finale:

Vzhodna konferenca:
Miami Heat – Boston Celtics 102:127 /1:1/

// izid v zmagah, igra se na štiri

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!