LeBron kupuje Atlanta Dream?

Košarka 6. Jan 202121:38
Scott Wachter-USA TODAY Sports
Scott Wachter-USA TODAY Sports

Najboljši košarkar današnjega časa LeBron James je pokazal zanimanje za nakup WNBA ekipe Atlanta Dream. Superzvezdnik Lakersov si ekipo želi prevzeti od Kelly Loeffler, nekdanje republikanske senatorke iz Georgie, ki je ena od lastnic.

Kelly Loeffler doslej ni želela prodati ekipe, a je pod hudim pritiskom igralcev NBA. Vse skupaj se je začelo potem, ko je ostro kritizirala kampanjo v ligi NBA s sloganom “Black Lives Matter” s katero so igralci po prekomerni uporabi sile s strani policije podprli temnopolte državljane ZDA.

Ta kritika je naletela na oster odziv, ki so zaradi tega tudi začeli nositi majice z napisom “Glasuje za Warnocka” njenega nasprotnika v boju za senatorsko mesto. James je nato podprl to akcijo s sloganom “More than o Vote” ali prevedeno “Več kot glas” s katerim je želel motivirati čimveč ljudi, da gredo na volišča.

Warnock je na volitvah slavil pa čeprav uradno Loeffler poraza še ni priznala. James je takoj po tem na socialnem omrežju Twitter že zapisal, da želi odkupiti ekipo.

Komentari

Vaš komentar