Ligo NBA zatresla nova odmevna menjava

Košarka 1. Okt 202318:22 2 komentarja
Jrue Holiday
Jrue Holiday se vrača v vzhodno konferenco. Foto: Profimedia

V ligi NBA se nadaljujejo tektonski premiki, ki pred novo sezono spreminjajo razmerja moči. Jrue Holiday, ki je bil v sredo del menjave Damiana Lillarda v Milwaukee, bo kariero nadaljeval v Bostonu.

Boston Celtics so to poletje močno okrepili svojo zasedbo. Ob zvezdnika Jaylena Browna in Jaysona Tatuma so že pred meseci dodali Kristapsa Porzingisa ter tako iz Washingtona pridobili dodatno kvaliteto pod obročem. Zdaj so z novo rošado pridobili še izvrstnega organizatorja igre Jruja Holidayja.

Da 33-letni branilec ne bo prav dolgo član Portlanda, kjer je pristal v sredo, in bo šlo le za vmesno postajo, so čez lužo poročali vsi ugledni novinarji. Trail Blazers so namreč močno pomladili ekipo, tako ni bilo prostora za veterana, ki bi odžiral minute talentiranemu Scootu Hendersonu.

V le nekaj dneh naj bi zanimanje izrazila skoraj polovica lige, najbolj agresivni so bili naposled s ponudbo v Bostonu, ki so v zameno za 196 centimetrov visokega košarkarja, ki slovi po odlični igri v obrambi, v Portland poslali Malcolma Brogdona, Roberta Williamsa, izbor v prvem krogu 2024 od Golden Stata in svoj izbor v prvem krogu leta 2029, poroča Adrian Wojnarowski.

Damian Lillard
Portland je na trgu odlično vnovčil nezadovoljnega zvezdnika. Foto: Profimedia

Jrue v TD Garden prihaja z dvoletno pogodbo. Naslednjo sezono bo zaslužil 36,7 milijona dolarjev, nato ima še enostransko možnost podaljšanja za dodatno leto pri 39,4 milijona dolarjev. V minuli sezoni je sicer v rednem delu na tekmo vpisal 19,3 točke in 7,4 asistence.

Končni izplen Portlanda za Damiana Lillarda je tako Deandre Ayton, Robert Williams, Malcolm Brogdon, Toumani Camara, trije izbori v prvem krogu nabora – 2024 od Golden Stata, 2029 od Milwaukeeja in Bostona – ter možnost menjave svojega izbora v prvem krogu leta 2028 in 2030 za Milwaukeejevega.

Medtem Goran Dragić še vedno čaka na klic morebitnega naslednjega delodajalca, ki bi njegov staž v ZDA podaljšal na 16. sezono. Vso poletje je bil favorit Miami, ki pa pred 37-letnega Slovenca še ni položila pogodbe.

Nova sezona lige NBA se bo začela 24. oktobra, Boston bo prvič na delu dan pozneje, ko bo gostoval v New Yorku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje