Po sezoni k Luki Dončiću še zvezdnik Jezernikov?

Košarka 16. Feb 202318:29
Luka Dončić Anthony Davis
Foto: Profimedia

Dallas Mavericks so s porazom v Denverju odšli na osemdnevni premor, zaradi tekme zvezd, ki je na sporedu ta konec tedna. Da v Teksasu ni dolgčas, je z drzno napovedjo poskrbel kontroverzni ameriški novinar.

Do uradnega konca sezone je več kot štiri mesece, naslednja bo nastopila s 1. julijem, a to ne preprečuje špekulacij, kje bodo določeni košarkarji nadaljevali kariere. Ameriški novinar Colin Cowherd, čigar trditve je vendarle potrebno jemati z nekaj rezerve, je dejal, da obstaja obojestranski interes med franšizo Dallas Mavericks in zvezdnikom iz mesta angelov Anthonyjem Davisom.

Ob sklicevanju na svoje vire je zatrdil, da Davis v Los Angelesu ni najbolj srečen, tudi alfa in omega Jezernikov LeBron James pa naj bi ga imel za enega od najbolj odgovornih za razmeroma porazno letošnjo sezono in z njegovim doprinosom ni zadovoljen. Vsaj do tega trenutka.

Se zvezdniškemu dvojcu izteka čas? Foto: AP Photo/Ashley Landis via Guliver

Menjava za Irvinga?

Ameriški novinar je torej mnenja, da bi se lahko Davis po sezoni preselil v Teksas. Pogodbo ima sicer do leta 2025, a ima tudi možnost, da jo prekine predčasno, že po sezoni 2023/24. Letos je AD, ki bo 11. marca dopolnil 30 let, zaigral na zgolj 35 tekmah od 59 v rednem delu in v povprečju na obračun vpisal 26 točk, 12,3 skoka in 2,5 asistence.

Ker ima Davis pogodbo tudi za naslednjo sezono, bi torej moral Dallas, če bi ga želel dodati v svoj kader, z Jezerniki izpeljati menjavo. Ni skrivnost, da si je Kyrie Irving pred zaprtjem tržnice najbolj želel prav v Los Angeles, pogodba pa mu po sezoni poteče. Če se poleti odloči, da odide v Lakerse, bi mu lahko z menjavo na pomoč priskočili prav Teksašani. Glede na trenutno plačno strukturo zlato-vijolične zasedbe namreč neposredni podpis skoraj zagotovo namreč ne bi bil mogoč.

Do končnice je sicer še slaba dva meseca, do uradnega konca sezone še nekoliko več, zato je za podobne špekulacije brez dvoma še preuranjeno. Med drugim je tudi Kyrie na predstavitveni konferenci v Dallas Mavericks medije prosil, naj mu do konca sezone ne postavljajo vprašanj glede prihodnosti in tako celotnemu moštvu jemljejo osredotočenost od dogajanja na parketu.

Združitev Irvinga in Luke Dončića se sicer vsaj v uvodnih dneh ni razpletla po načrtih. Po dveh zmagal Dallasa z Irvingom, ko je bil Luka še odsoten zaradi poškodbe, sta nato na dveh skupnih tekmah dvakrat izgubila. Mavse v nadaljevanju čaka trd boj za neposredno mesto v končnici, trenutno so z 31 zmagami in 29 porazi na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Komentari

Vaš komentar