Luka Dončić s kratkim, a zelo pomenljivim sporočilom

Košarka 12. Maj 20247:48 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Luka Dončić je po veličastni obrambni predstavi in zmagi 105:101 nad Oklahoma City Thunder na tretji tekmi serije novinarjem zaupal, kaj ga najbolj boli ter dodal, da kljub prednosti s soigralci niso storili še ničesar. Za preboj v finalno serijo zahoda potrebujejo štiri zmage.

Okrvavljeno desno koleno, bolečine v levem gležnju.

Na zalogo teh dveh “ran” se je Luka Dončić ves čas moral otepati kot muhe tečnega Luja Dorta. Igranje omenjenega igralca moštva Thunder, na robu prekrška, je poskrbelo, da je bil Ljubljančan na novinarski konferenci po tekmi v Dallasu povsem iztrošen.

Na vprašanje, kaj ga najbolj boli, je nekaj minut po prihodu v slačilnico zelo neposredno dejal: “Vse! V zadnji akciji sem si poškodoval koleno. Parket je bojišče, a pomembna je le zmaga.” Luka je v malho pomembne zmage za 2-1 v seriji polfinala zahodne konference prispeval 22 točk in 15 skokov.

Da je serija z Oklahomo res bitka v “okopih” priča tudi poškodba pomembnega člena Mavericks Daniela Gafforda, ki je v sinočnje srečanje vstopil s poškodovanim mezincem, ob ruvanju z Joshom Giddeyjem pa je moral včeraj že v prvem polčasu zapustiti parket, saj si je izpahnil ramo.

V drugem polčasu je center Dallasa igral le še 6 minut. “Seveda verjamemo v naš uspeh, a storili nismo še ničesar. Nabrati moramo te štiri zmage,” se položaja, da v boju za finale zahoda dejansko ni še nič odločenega, predobro zaveda Dončić.

“Mislim, da se borim iz dneva v dan,” je dejal Dončić in dodal, da bo zelo dobrodošlo nekaj dodatnega počitka pred četrto tekmo polfinalne serije. Tudi četrto tekmo serije bo gostil Dallas in sicer v noči na torek ob 3.30 uri po osrednjeevropskem času, peta pa je na sporedu v Oklahoma Cityju v noči na četrtek (spet ob 3.30 uri).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje