Nika Prevc: Dogajale so se stvari, ki si jih Zoran ni zaslužil

Smučarski skoki 10. Maj 202412:26 10 komentarjev
Nika Prevc Zoran Zupančič
Foto: Aleš Fevžer

Slovenske smučarske skakalke se že pridno pripravljajo na novo sezono, v kateri bo kot branilka velikega kristalnega globusa največje breme nosila Nika Prevc.

Nika Prevc je bila v minuli zimi nedvomno največje presenečenje svetovnega pokala. Smučarska skakalka iz Dolenje vasi je predvsem v drugi polovici sezone ujela šampionsko formo in se izstrelila povsem na vrh skakalne karavane. Sezono je končala s kar dvanajstimi uvrstitvami na zmagovalni oder, od tega sedmimi na najvišjo stopničko in suvereno osvojila veliki kristalni globus.

A zdaj jo čaka nemara še težja naloga branjenja naziva najboljše, s čimer pa se pretirano ne obremenjuje. “Ne čutim bremena, zdaj smo šele na začetku, zato se s tem ne mislim obremenjevati. Morda sem le še bolj motivirana in samozavestna. Poleg tega sem leto starejša in bolj izkušena,” je zatrdila Nika Prevc, ki si ciljev še ni zastavila, temveč želi najprej čim bolje oddelati priprave.

Za nameček ni imela niti pretirano veliko časa za oddih, saj jo v prihajajočih tednih čaka tudi matura. “Po zadnji tekmi v Planici sem predvsem ostala brez živcev, zato sem potrebovala kar nekaj časa, da sem prišla k sebi. A sem se nato kar hitro spočila. Vendar pa za oddih niti ni bilo veliko časa, saj sem se morala zapoditi v šolske zvezke, ker me čaka matura. Čaka me še ogromno učenja,” je razkrila najstnica, ki sedaj trenira pod vodstvom novega glavnega trenerja.

Nika Prevc
Foto: Profimedia

Po odhodu Zorana Zupančiča je reprezentanco namreč prevzel Jurij Tepeš, ki ga Nika Prevc zelo dobro pozna. “Z Jurijem sva sodelovala že prej, saj je bil pomočnik mojega glavnega trenerja (Staneta Baloha, op. p.) v mladinski reprezentanci. Zdi se mi dobro, da že od prej pozna moje lastnosti,” je povedala najboljša skakalka svetovnega pokala, a hkrati priznala, da obžaluje odhod Zupančiča.

“Sama sem zadnji tekmovalni konec tedna slutila, da se bo zgodila večja sprememba, a sem potem na to pozabila, zato lahko rečem, da me je kar presenetilo. Bom rekla, da so se dogajale določene stvari, ki si jih Zoran ni zaslužil. Popolnoma razumem njegovo odločitev,” je še sklenila 19-letnica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje