Marko Milić tudi uradno v Dončićevi družbi

Košarka 23. Sep 202215:25 0 komentarjev
dončić milič
Marko Milić in Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v severnoameriški poklicni ligi NBA, se tudi uradno vrača v ZDA. Njegovo ime namreč lahko najdemo na seznamu trenerskega štaba Dallas Mavericks.

Mesec in pol je minilo od našega namiga, da se bo Marko Milić pridružil trenerskemu štabu Dallas Mavericks. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance tega tedaj ni mogel potrditi, žogica za uradno naznanitev je bila namreč na strani kluba.  Ta je zdaj obelodanil, na katere košarkarje in trenerje računa v pripravljalnem obdobju.

Da Luka Dončić na seznamu ni edini Slovenec, ni presenečenje. Milić bo eden od devetih pomočnikov glavnega trenerja Jasona Kidda. Zasedal bo položaj tako imenovanega razvojnega trenerja, s čimer bo po Benu Udrihu postal drugi Slovenec v takšni vlogi.

Milić je bil sicer z Dončićem tesno povezan tudi to poletje, in sicer kot vodja reprezentance na EuroBasketu 2022. Med pripravami je slovenski tabor obiskal in sodeloval na več treningih tudi Greg St. Jean, prav tako eden od pomočnikov.  V Kölnu pa sta Slovence med drugim pozdravila tudi glavni trener Jason Kidd in lastnik Dallasa Mark Cuban.

Vrnitev v ligo NBA. Foto: Aleš Fevžer

Marko Milić je bil pred 25 leti kot prvi slovenski košarkar izbran na naboru lige NBA. V svoje vrste ga je povabila Philadelphia (33. izbor), za katero pa ni nikoli zaigral. Zgodovinsko priložnost je nato dobil v Phoenixu, kjer je ostal dve sezoni. Zanimivo, tam je bil njegov soigralcev tudi Jason Kidd, s katerim bosta zdaj sodelovala še v Dallasu. Skupno je zaigral na 44 tekmah in v povprečju dosegal 2,5 točke, osebni rekord pa je vknjižil na tekmi proti LA Clippers – 13 točk. Po vrnitvi iz ZDA je nato 199 cm visoki krilni košarkar igral še za Olimpijo, Real, Fortitudo, Roseto, Pesaro, Virtus, Orleans ter v jeseni kariere za Tehran in Kuwait.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!