Najboljša izmenjava dresov v zgodovini? (VIDEO)

Košarka 18. Mar 202412:05 0 komentarjev
dick, black, black dick
Foto: zajem zaslona/NBA

Po dvoboju med Orlando Magic in Toronto Raptors v ligi NBA sta se na sredini parketa srečala dva novica med košarkarsko elito in poskrbela za izmenjavo dresov, ki danes polni družbena omrežja.

Ko sta se Gradey Dick in Anthony Black srečala na sredini igrišča, sta zelo dobro vedela, kaj počneta. Še več, člana kanadske franšize naj bi navijači v nekaj podobnega nagovarjali že dlje časa.

Običajno smo takšnih prizorov vajeni s strani zvezdnikov. Kot sta si dresa pred časom izmenjala tudi Luka Dončić in LeBron James. Tokrat sta si majici izmenjala dva, ki ne sodita niti med najboljše igralce lige niti nista bila pred prebojem v ligo NBA na kakršen koli način dodatno povezana. Edino, kar ju združuje, je samo dejstvo, da sta oba novinca, ki štejeta 20 let, ter da njuna priimka skupaj sestavita zabavno besedno zvezo.

Mladost je norost, pogosto slišimo, to tezo sta Dick in Black brez dvoma potrdila. Ko sta si izmenjala dresa s svojima priimkoma, sta pred fotografi sestavila “Black Dick”, oziroma v prevodu iz angleščine, črn penis. Naključje ali namerna poteza? Presodite sami, a nasmeška verjetno ne puščata prav veliko dvoma.

Ameriški dvojec je s to potezo poskrbel, da se o njiju govori precej glasneje, kot se je v dosedanjem delu sezone po zaslugi predstav na parketu. Dick, sicer član Toronta, je bil na naboru lani izbran kot 13. po vrsti. Letos v povprečju na tekmo vpiše 6,9 točke in 2 skoka, a velja dodati, da je v zadnjem obdobju prikazoval vse boljše igre. Black, ki ga je Orlando na istem izboru izbral kot šestega, pa ima povprečje 4,8 točke in 2,2 skoka. Sinočnji obračun je sicer pripadel slednjemu, Magic so slavili s 111:96.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!