Niti zlomljen nos ne ustavi Luke Dončića

Košarka 8. Feb 202411:02 0 komentarjev
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Znano je, zakaj je Luka Dončić na tekmi proti Brooklynu igral z masko. Ima namreč zlomljen nos, vseeno pa bo najverjetneje v prvi peterki Dallasa na tekmi proti vročemu New Yorku.

Nastop Luke Dončića na tekmi proti New Yorku je na Dallasovi listi poškodovanih uradno označen kot ‘verjeten’. Zapisano je sicer, da ima slovenski zvezdnik zlomljen nos.

Že na tekmi proti Brooklynu je Dončić obračun začel z zaščitno masko, ki pa se je je kmalu znebil, že med minuto odmora v prvi četrtini.

Dončić je po tekmi potožil, da maska ni bila udobna, saj ni bila narejena po njegovih merah. “Maska je bila od Maxija Kleberja, meni pa ni bila udobna,” je dejal. V njej je bilo težko dihati, je dodal.

Luka Dončić
Foto: Profimedia

Tekmo je vseeno zaključil s 35 točkami, 18 skoki in 9 asistencami, Dallas pa je Brooklyn premagal s 119-107.

Ob Dončiću je poškodovana še četverica košarkarjev Dallasa. V New Yorku bo najverjetneje zaigral Kyrie Irving, ki ima poškodovan palec na desni roki. Vprašljiv je Maxi Kleber, ki ga muči poškodba mezinca na desni nogi. Trener Jason Kidd pa zagotovo ne bo mogel računati na Danteja Exuma (poškodba desnega kolena) in Derricka Livelyja (poškodba nosu).

Danes je sicer v ligi NBA zadnji dan prestopne tržnice, v njej bo poizkušal biti aktiven tudi Dallas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!