Novo trenersko ime v New Orleansu

Košarka 23. Jul 20218:10 > 8:20
Foto: AP Photo/David Zalubowski

Willie Green je postal novi glavni trener Pelikanov iz New Orleansa. 39-letnik je doslej opravljal vlogo pomočnika pri Phoenixu.

39-letni Willie Green je bil v preteklih dveh sezonah desna roka Montyja Williamsa na klopi moštva Phoenix Suns. Sedaj je dobil prvo glavno trenersko vlogo v svoji karieri, vodil bo mlade in nadarjene košarkarje New Orleans Pelicans.

Kot pomočnik v Phoenixu je Green v ravno končani sezoni doživel velik uspeh. Ekipa se je uvrstila v veliki finale lige NBA, kjer so bili po šestih tekmah premočni košarkarji ekipe Milwaukee Bucks.

Še bolj uspešno je deloval kot pomočnik Steva Kerra pri Golden State Warriorsih. Z zvezdniško ekipo je namreč v letih 2017 in 2018 prišel do dveh prstanov za prvaka lige NBA.

Willie Green je sicer nekdanji košarkar v ligi NBA, kjer je preživel 12 sezon. Igral je za ekipe iz Philadelphie, Atlante, Los Angelesa, Orlanda in prav New Orleansa, za katerega je igral med letoma 2010 in 2011. Takrat so se je franšiza še imenovala New Orleans Hornets, po desetih letih pa se Green vrača v mesto na jugu Združenih držav Amerike.

V igralski karieri je največji pečat pustil pri Philadelphii, kjer je dosegal po 12 točk na tekmo.

Komentari

Vaš komentar