O’Neal: Da smo bogati? Vi niste, jaz sem!

Liga NBA 2. Nov 202118:58 > 22:09 0 komentarjev
Shaquille O'Neal
Joe Scarnici/Getty Images for Turner Sports

Nekdanji košarkarski zvezdnik, sedaj pa analitik na kabelski televiziji TNT, Shaquille O'Neal, je pred kratkim spregovoril o tem, kako vzgaja svoje otroke. Nekateri psihologi bodo zagotovo ogorčeni, spet drugi izjavo glasno pozdravljajo.

Shaquille ima štiri otroke. Najstarejši Shareef je januarja dopolnil 21 let, potem pa so tu še Amirah (rojena l. 2001), Shaqir (rojen l. 2003) in Me’arah Sanaa (rojena l. 2006).

“Malce vihajo nos. Ne bi rekel, da so ravno jezni, a me pač ne razumejo,” pravi upokojeni košarkar in član hrama slavnih. Na podkastu Earn Your Leisure je izustil:

“Ves čas jim pojasnjujem, da nismo bogati. Če je kdo bogat, sem to v naši družini le jaz!

Priljubljeni Shaq je v ligi NBA nosil dres šestih različnih kolektivov in zaslužil “goro denarja”, osvojil štiri šampionske prstane in leta 2000 postal najkoristnejši igralec lige.

Rich Fury/Getty Images
Rich Fury/Getty Images

 

Po koncu kariere je O’Neal še dodatno obogatel s svojo lastno linijo športne obutve, investicijo v verigo restavracij Papa John’s in kot predstavnik za podjetje General Automobile Insurance.

Njegova skupna vrednost premoženja je ocenjena na okoli 400 milijonov ameriških dolarjev, a kot sam pravi, svojim potomcem ne želi dajati potuhe. Hoče namreč, da uspejo sami, brez njegove finančne pomoči.

“Naj najprej diplomirajo. Če bodo ustanovili podjetje in želijo, da vanj investiram, mi bodo morali poslovno idejo predstaviti tako, kot to zahtevam od vseh drugih ljudi,” dodaja Shaq, ki je v zadnjem času za New York Times povedal dodal, da ne želi biti znana osebnost: “Slavni ljudje se obnašajo objestno. Nikoli nisem želel biti tak, osoren, to nisem jaz. Želim si, da se me ljudje spomnijo kot nekoga, ki je do vseh prijazen.”

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!