Shaq svetuje Simmonsu, naj raje trenira, kot ureja Instagram

Košarka 9. Sep 202120:26 > 23:00 0 komentarjev
Benu Simmonsu pogosto očitajo, da je premalo osredotočen na košarko, foto: Guliverimage.

Avstralski organizator igre Ben Simmons je vse od konca lanske sezone na izhodnih vratih Philadelphie. A vsaj za zdaj v ligi NBA ni kluba, ki bi bil pripravljen v menjavi v zameno poslati to, kar zahtevajo 76ers. Obnašanje 25-letnega košarkarja sta v podcastu močno skritizirala legendarna Shaquille O'Neal in Charles Barkley.

Ben Simmons že več sezon deli košarkarsko javnost v ZDA. Brez dvoma gre za izjemnega organizatorja igre, ki je izvrsten tudi na obrambni strani parketa. Kvaliteto potrjuje tudi trikratni izbor na tekmo vseh zvezd, medtem ko je bil leta 2020 v tretji peterki sezone.

Vendar težava ostaja njegov met, ki je praktično neobstoječ, a še bolj navijačem in tudi njegovim soigralcem živce para z bežanjem od odgovornosti. Tako je denimo ob izpadu v drugem krogu končnice v minuli sezoni, v seriji, ki jo je Atlanta dobila s 4:3, v zadnjih četrtinah sedmih tekem vsega skupaj na koš vrgel le tri žoge. Zavrelo je tudi zvezdniškemu soigralcu Joelu Embiidu. Klub in košarkar sta se strinjala, da gredo vsak svojo pot.

Strah pred zgrešenim metom

“Bil sem na šesti tekmi, ko ta fant sploh ni pogledal obroča. Igralca vedno najprej pogledam v oči. Ta fant se je zdel na smrt prestrašen. Prestrašen, da bodo nad njim napravil osebno napako in bo zgrešil prosti met,” se je šeste tekme proti Atlanti, ko Simmons v zadnji četrtini znova ni vrgel na koš, vpisal pa je šest točk, spomnil Shaquille O’Neal.

Joel Embiid je po izpadu s prstom pokazal na Bena Simmonsa. Foto: Guliverimage.

Po koncu sezone se je Simmons od kluba povsem izoliral in zahteval menjavo v drug klub, a za zdaj je bila Philadelphia v tem neuspešna. Še največ zanimanja sta pokazala Minnesota in Sacramento, vendar cena ostaja previsoka. Avstralec, ki je lani s klubom sklenil novo petletno pogodbo, težko kar 150 milijonov evrov, po poročanju ameriških medijev zdaj grozi, da se ne bo zglasil na pripravah, če mu do konca septembra ne bodo našli druge sredine.

“Razočaran sem nad njim. Ko daš nekomu toliko denarja, da odbija prekleto košarkarsko žogo, in od njega zahtevaš le to, da še naprej trenira, on pa odvrne, da si tam ne želi več igrati, me to kot igralca in navijača zelo razočara,” je za The Big podcast with Shaq dejal še Charles Barkley.

Shaq je bil še bolj brez dlake na jeziku: “Ben, nisi tako dober. Če želiš postati izjemen, moraš delati na svoji igri. Ne objavljaj slik na Instagram, svojega Ferrarija ali s katero zvezdnico se družiš. Ko igraš za mesto kakršna so Philadelphia, Boston, Los Angeles, Miami, torej delavska mesta, jih to ne zanima. Hočejo le, da trdo treniraš in trdo igraš.”

Simmons je sicer član 76ers od leta 2016. Prvo tekmo sezone bo Philadelphia igrala 20. oktobra, ko gostuje v New Orleansu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!