Phoenix ga je izbral pred Dončićem, zdaj nanj ne računa več?

Košarka 6. Jun 202217:47 > 17:53 0 komentarjev
Deandre Ayton ob Luki Dončiću. Foto: guliverimage

Center Phoenixa Deandre Ayton še vedno nima zagotovljene pogodbe pri soncih za naslednjo sezono. Vse več govoric pa namiguje celo na to, da je že odigral zadnjo tekmo za franšizo iz Arizone.

Ayton bi med letošnjo sezono lahko podaljšal pogodbo s Phoenixom, ki pa mu te možnosti ni ponudil. Zdaj bo eden izmed večjih imen na tržnici prostih igralcev, ki se bo odvila julija. Vseeno je potrebno opomniti na to, da ima Phoenix možnost izenačenja najvišje ponudbe, ki jo dobi Ayton.

23-letni center je v rednem delu letošnje sezone dosegal po 17 točk na tekmo, ob tem pa zbral še 10 skokov. S 63-odstotnim metom je bil eden izmed bolj natančnih košarkarjev v ligi.

Ayton je bil na naboru leta 2018 izbran kot prvi, tudi pred slovenskim reprezentantom Luko Dončićem, ki ga je Dallas izbral kot tretjega. Že takrat je bil marsikdo mnenja, da bi Phoenix moral izbrati nekdanjega košarkarja Reala. Suns bodo tako v prihodnji sezoni očitno ostali brez lokalnega košarkarja (Ayton je namreč obiskoval univerzo v Arizoni).

Tudi trener Monty Williams naj ne bi bil najbolj navdušen nad Aytonom, ki se po izpadu v ekipi ni počutil zaželjenega. Poleg tega je tarnal nad pomankanjem žog, ki jih je dobil pod obročem. Dirigentsko palico sta namreč v roki držala Chris Paul in Devin Booker, ki sta lani ekipo popeljala celo v veliki finale lige NBA, letos pa so bili daleč od podobnega dosežka.

Za Phoenixom je izjemen redni del sezone in klavrn zaključek v končnici. S 64 zmagami je bil najboljša ekipa lige, v drugem krogu zahodne konference pa je bil od Deandreja Aytona in soigralcev boljši prav Dončićev Dallas.

Za Aytona se zanimajo številne ekipe, ki podrobno spremljajo situacijo v Phoenixu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!