Skrite (ženske) pasti zvezdniškega sveta

Košarka 21. Sep 202313:24 0 komentarjev
Prihodnost Oklahome, od leve proti desni: Shai Gilgeous-Alexander, Jalen Williams in Josh Giddey. Foto: Profimedia

Vzhajajoči zvezdnik Oklahome Jalen Williams se je v pogovorni oddaji Don't Trip razgovoril o skušnjavi, s katero se soočajo košarkarji lige NBA - ženskah. Te se košarkarjem v izobilju ponujajo predvsem v hotelih, kjer bivajo med gostovanji. Kot razkriva mladi Američan, se jim številni ne morejo upreti.

Jalen Williams je v najmočnejši ligi na svetu odigral šele svojo prvo sezono. 12. izbor z nabora 2022 je presegel vsa pričakovanja in se ob Shaiju Gilgeous-Alexandru in Joshu Giddeyju uveljavil kot tretji steber prihodnosti franšize iz Oklahome.

Podobno kot na parketu, je Jalen preudaren tudi ob njem. V oddaji Don’t Trip je odgovoril na vprašanje o ženski skušnjavi in ponudil vpogled v dogajanje v hotelih in tudi v svoje razmišljanje. Številna dekleta namreč v lovu na zaslužek “prežijo” na premožne športnike, predvsem skozi zanositev in posledično preživnino.

“Med sezono se poskušam od deklet izolirati. Videl sem sicer že marsikaj. Ženske se zadržujejo na hodnikih in v hotelskih sobah ter čakajo, če bodo koga uspele zvabiti k sebi,” svojo izkušnjo iz prve sezone med košarkarsko elito opisuje J-Dub.

Jalen je bolj kot po imenu zadnje leto poznan po vzdevku J-Dub, ki je kot naročen, saj ima Oklahoma City v kadru kar dva “Jalena Williamsa”. S to razliko, da se ime drugega, čeprav se izgovori skoraj enako, zapiše “Jaylin”. Da je zmeda še večja, si pogosto delita parket in imata še podobni frizuri.

Kdo je kdo? Levo Jaylin, desno Jalen. Foto: Profimedia

Medena past, v katero se številni ujamejo

Vsako moštvo v rednem delu čaka kar 41 gostovanj. Skupno 30 franšiz prebiva v 28 različnih krajih, saj imata Los Angeles in New York po dve moštvi. Oklahoma tako vsako sezono obišče 27 mest, ekipe pa večinoma ob vsakem prihodu prebiva v istem hotelu. Kot razkriva 22-letni krilni košarkar, dekleta poznajo njihov razpored in tako dobro vedo, kdaj je njihova priložnost.

“Celo počakala bodo, da odigraš dobro partijo. Pojavila se bodo pred tvojo hotelsko sobo in te prosila, da jih pelješ v restavracijo. Dogaja se marsikaj, denimo tudi kraje denarnic ali pa fotografiranje med spanjem. Ves čas moraš biti previden,” opozarja Williams, ki je v svoji prvi sezoni v ligi NBA vpisal 14,1 točke, 4,5 skoka in 3,3 asistence na tekmo.

Čeprav se sam še ni zlomil, je drugače pri nekaterih drugih košarkarjih. Ob vprašanju se je sprva nasmehnil, nato prikimal in odgovoril: “Saj spremljate Twitter. To je medena past, v katero se ujame veliko igralcev, predvsem mlajših. Dekleta se ti ponujajo, ura je dve ali tri sredi noči, utrujen si in ranljiv. Morda si ravnokar odigral drugo tekmo v dveh dneh.”

Košarkarji prav tako ves čas nespodobna vabila prejemajo tudi preko družbenih omrežij, še dodaja Jalen, ki je povsem osredotočen na svojo drugo sezono v ligi NBA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!