Trae Young uslišan: Atlanta išče novega trenerja

Košarka 22. Feb 202310:57 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Nate McMillan ni več trener Atlanta Hawks. Delo bo zaenkrat opravljal njegov pomočnik Joe Prunty, prvi na listi želja je nekdanji trener Utaha Quin Snyder.

58-letni McMillan je v Atlanti deloval od leta 2020. Najprej je eno leto kot pomočnik Lloyda Pierca, zadnji dve pa kot glavni trener. Na 179 tekmah je zbral 99 zmag in 80 porazov, v končnici pa na 23 tekmah 11 zmag in 12 porazov.

V sezoni 2020/21 je svojo ekipo popeljal celo v konferenčni finale. Tam so bili po šestih tekmah boljši kasnejši prvaki iz Milwaukeeja.

V zadnjem obdobju se je veliko govorilo o tem, da prvi zvezdnik ekipe Trae Young ni zadovoljen z McMillanom. Young in McMillan naj bi si v lase skočila na enem izmed treningov, kar je vodilo v to, da je Young izpustil domačo tekmo svoje ekipe proti Denverju. Zvezdnik Atlante se je želel osredotočiti na razgibavanje lažje poškodovane rame, McMillan pa je od svojega igralca zahteval, da se pri treningu pridruži ostalim soigralcem in za ramo poskrbi kasneje. Po sporu mu je McMillan ponudil dve možnosti: na tekmi boš začel na klopi ali pa se sploh ne pojavi na obračunu proti Denverju. Young se je odločil za slednjo izbiro.

Atlanta je letos računala visoko, tudi z “nakupom” Dejounteja Murrayja, trenutno pa se nahajajo šele na osmem mestu vzhodne konference z negativnim izkupičkom zmag in porazov (29-30).

Zaenkrat je delovanje ekipe prevzel asistent Joe Prunty. Prva želja vodstva Atlante za vroči stolček je nekdanji trener Utaha Quin Snyder. Omenja se tudi pomočnika Steva Kerra pri Golden Statu Kennyja Atkinsona in Milwaukeejevega Charlesa Leeja.

Snyder je v Atlanti že deloval kot pomočnik Mika Budenholzerja v sezoni 2013/14. Nato je kar osem let deloval pri Utahu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!